Külföld

Sokkot kaptak a turisták attól, ami a tengerrel történt

  • Szerző:nuus
  • 2023.06.28 | 18:18

Baljós vörösre színeződött az általában kristálytiszta tenger.

Fotó: Unsplash

Nagy meglepetés érte kedden a japán üdülőváros, Nago látogatóit, amikor észrevették, hogy a kristálytiszta víz vörös lett.

Hamar elözönlötték a vörös víztől készült fotók a social mediat. A kedélyek csak azután nyugodtak le kissé, hogy kiderült, mitől változott meg a víz színe.

A helyi sörfőzde tájékoztatása szerint szivárgás történt az egyik gyárban, ez okozta a víz vörös színét, de megnyugtattak mindenkit, ez nem jelent veszélyt sem az emberekre, sem a tengeri élőlényekre.

Úgy véljük, hogy a propilén-glikol élelmiszer-adalék szivárgása okozta a problémát. Ez található a hűtővízben, ami egy esőcsatornán keresztül egy folyóba áramlott, emiatt vált vörössé a tenger”

– közölte az Orion Breweries.

Hozzátették, hogy a szivárgást kedd reggel 9:30-ra megoldották, ennek ellenére a japán parti őrség szóvivője szerint a sörfőzde közelében lévő tengervíz szerda reggel még mindig vörös volt – írja a CNN.

A propilén-glikolt gyakran használják az élelmiszer-, kozmetikai- és gyógyszeriparban. Az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerészeti Hivatal (FDA) az élelmiszeriparban való felhasználását „általában biztonságosnak” minősíti.

Az Orion Breweries elnézést kért a „kellemetlenségért és aggodalomért”, amit okozott. Hozzátették: Megkezdték a vizsgálatot és együttműködnek a hatóságokkal.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló