Külföld

Ázsia leggazdagabb embere – az év egyik legjobban várt luxusesküvője

  • Szerző:nuus
  • 2024.07.06 | 09:33

Ázsia leggazdagabb embere kimondja a boldogító igent, azt a fényűzés pedig nem tudjuk elképzelni, ami rájuk vár. Ez egy olyan luxusesküvő lesz, amelyről évekig fognak beszélni.

Anant Ambani, Ázsia leggazdagabb emberének fia nem mindennapi pompában mondja ki az igent ebben a hónapban barátnőjével, Radhika Merchanttal. A ceremóniát, amelyet Indiában az év esküvőjeként emlegetnek, a szó szoros értelmében királyi fényűzés jellemez. Igazi luxusesküvő van kilátásban – írja a CNN Style.

Már a házasságkötés előtti ünnepségek is hatalmas médiafigyelmet váltottak ki Indiában, és a közösségi média tele van találgatásokkal a közelgő eseményről. Márciusban a pár egy háromnapos előzetes bulit rendezett Jamnagar nyugati városában, amelyet körülbelül 1200 magas rangú vendéget fogadott. Köztük olyan nevekkel, mint Mark Zuckerberg és Bill Gates. Az ünneplést egy 5500 drónból álló fényjáték tette feledhetetlenné egy kifejezetten erre az alkalomra épített üvegpalotában. Ezt követően a vendégek Rihanna élő zenéje közben táncolták át az éjszakát.

Május végén a pár egy négy napos mediterrán hajóúton szórakoztatta barátait és családtagjait, több európai megállóval, Hollywood A-listás sztárjainak részvételével. A fellépők között volt Katy Perry, a Backstreet Boys és az operaénekes Andrea Bocelli is.

A luxusesküvő július 12-14 között kerül megrendezésre Mumbai-ban, Anant szülei, Mukesh és Nita Ambani 27 emeletes otthonában, valamint a család tulajdonában álló, több mint 16 000 férőhelyes Jio World Convention Centre-ben. A luxusesküvő további részleteit szigorúan őrzik, de azért van, amit már tudni lehet.

luxusesküvő
Instagram/Anant Ambani

Ki luxusesküvő két főszereplője?

Anant Ambani, a 29 éves Mukesh Ambani, Ázsia leggazdagabb emberének legfiatalabb fia. Az édesapa a Bloomberg Billionaires Index szerint 118 milliárd dolláros vagyont birtokol. Fia pedig a családi konglomerátum, a Reliance Industries energiaágazatának bővítéséért felel.

Radhika Merchant, szintén 29 éves, egy gyógyszeripari nagyvállalat, az Encore Healthcare alkalmazottja. Itt az édesapja, Viren Merchant a vezérigazgató. A menyasszony, aki a New York Egyetemen diplomázott, a Vogue-nak elmondta, hogy 2017-ben közös barátok révén ismerkedett meg Ambanival egy autóúton.

“Az első találkozásunk valami különlegeset szült közöttünk, és nem sokkal később már randiztunk is” – mondta.

Merchant egyébként hivatalosan képzett Bharatnatyam is, vagyis egy indiai klasszikus táncművész.

Mire számíthatnak az esküvő résztvevői?

Az esküvői dátumokat a hindu hagyományoknak megfelelően, a pár születési dátumainak szerencsés napjai alapján választották ki. A hindu esküvők általában többnapos események, amelyek számos ceremóniát foglalnak magukban. Ide tartozik a haldi ceremónia, ahol a vendégek kurkuma pasztát kennek a menyasszony és a vőlegény karjára és arcára szerencse céljából. Ezt követi a mehndi, amikor egy művész bonyolult hennamintákat fest a menyasszony és a vendégek kezére. Az esküvő előtti este általában a sangeeté, amikor a menyasszony és a vőlegény családja táncol a vendégeknek.

Egy kiszivárgott meghívó szerint – amelyet az ANI, India egyik legnagyobb hírügynöksége tett közzé -, a luxusesküvő július 12-én kezdődik. Elsőként a “Shubh Vivaah” vagy “szerencsés esküvő” ceremóniával. A következő nap a “Shubh Aashirwad” vagy “isteni áldás” ceremóniája következik. Majd az ünnepségek július 14-én a “Mangal Utsav” fogadással zárulnak. A meghívót egy díszes vörös dobozban helyezték el, amelyen a hindu isten, Visnu képe szerepel.

Manish Malhotra, az ország egyik legismertebb tervezője, a család víziójának megvalósításához lett megbízva, mint kreatív igazgató. Malhotra elmondta, hogy a csapata olyan témákat és élményeket alkotott az esküvőre, amelyek “megtestesítik India lényegét, miközben tükrözik a pár egyediségét”.

(via)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sport
Mennyit sportoljon egy nő? Kutatás
  • szerző:nuus
  • 2024. 07. 03.