Bulvár

Április 20. nem múlhat el füves poénkodás nélkül, #420 alapok

  • Szerző:nuus
  • 2017.04.20 | 14:38

A 420-as szám a popkultúrában a marihuána szinonimája, ezért április (negyedik hó) 20-a a fű félhivatalos világnapja.

Kannabisz, marihuána, fű, zöcsi, mariska, gandzsa, vagy csak egyszerűen kender. A világ egyik legnépszerűbb könnyű drogja, amit sokan már egyenesen gyógyszernek tartanak, és már több ezer éve használja az emberiség. Ha hatásairól és megítéléséről most inkább nem nyitnánk vitát, de az biztos, hogy masszívan a popkultúra részévé vált, filmekhez szolgáltat témát, zenék szövegeiben tűnik fel.  Na meg persze óriási biznisz is. És állítólag jót tesz a kreativitásnak.

Ha a marihuánának lenne nagykövete, biztosan Snoop Dogg lenne az, (bár nemrég még Sir Patrick Stewart is bevallotta, hogy minden nap füvezik), az amerikai rappernek valószínűleg nulla olyan dala van, amiben nem esik szó a füvezésről, vagy legalább a klipjében ne tűnne fel egy joint, egy spliff, egy blunt vagy egy bong. Természetesen a leghíresebb füves mém is hozzá kapcsolódik, de nem teljesen: Dr. Dre – Next Episode című dalának ütemei szolgáltatják hozzá a kellő lazaságot, aminek a végén elhangzik Nate Dogg (úgy tűnik, a kutyáknál a génekben van a fű imádata) híres sora: Smoke weed everyday! Bár a dalban Snoop is rappel, de a híres Snoop tánc képanyaga már a Drop It Like It’s Hot klipjéből van bevágva, az egész aztán kapott egy dubstep remixet, így állt össze a 420-igenlő rövid videó:

De ez a zene nem csak Snoop Doggnak áll jól, össze is szedtük a kedvenceinket a témában. Mi így tudunk hozzájárulni a megnevettetésetekhez 4.20. alkalmából. Hogy rásegítetek-e valamivel, az már a ti ügyetek!

Úgy tűnik nem csak a kígyók, a kacsák is szívnak:

Nem új keletű ez a dolog! Höhö, kelet… Érted?!

Obama haver!!!

Tényleg nagyon belegyökerezett a popkultúrába!

Laza:

Lazább, leglazább:


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló