Bulvár

Matolcsy kitálalt Mészáros Lőrinc luxusjachtjának megszerzéséről

  • Szerző:nuus
  • 2023.09.05 | 14:18

Az MNB tavaly augusztustól folytatott le átvizsgálást az MBH Csoportnál.

A Mészáros Lőrincet és Várkonyi Andreát szállító luxusjacht megszerzésének körülményeiről, ellenőrzéséről kérdezte Matolcsy Györgyöt a momentumos Tompos Márton a parlamentben – írja a 24.hu.

Az ellenzéki képviselő egyebek mellett arra volt kíváncsi, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) lefolytatta-e már az Euroleasing Zrt. ellenőrzését abban az időszakban, amikor a céghez került a Rose d’Or.

A kérdéses eszközvásárlásról az MNB az Euroleasing 2023. június 30-i adatszolgáltatásából értesült, amely már nem képezte az átfogó vizsgálat részét

– válaszolta Matolcsy. Az MNB tavaly augusztustól folytatott le átvizsgálást az MBH Csoportnál, vagyis az MBH Bank Nyrt.-nél és az irányítása alatt álló leányvállalatoknál, közöttük az Euroleasing Pénzügyi Szolgáltató Zrt.-nél is. A vizsgálat után a jogszabálysértések miatt az MNB az Euroleasinget 6 millió forintra büntette a vállalatirányítás, a hitelkockázat-kezelés és az informatikai biztonság terén talált problémák miatt.

A lap idézi Tompost, aki szerint az Euroleasing Zrt. az előző évi 1,6 milliárdos veszteségét nézve, még a 75 millió eurós – közel 29 milliárd forintos – jacht fenntartási költségeit sem tudná fedezni. Ehhez Matolcsy azt fűzte hozzá:

Egyedi ügyletekkel kapcsolatban az MNB a titokvédelmi szabályok alapján nem adhat tájékoztatást.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló