Bűnügy

Hadházy Ákos: Újnak hazudott, de használt laptopokat osztogattak Orbánék uniós pénzből az iskolásoknak

  • Szerző:nuus
  • 2024.01.08 | 11:18

Kriptovalutázás elszámolásai, bankszámla adatok, munkahelyi felmondás is volt az újként kiosztott gépeken.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő kábé kegyedül több fideszes bűncselekményt leplez le, mint a többi Parlamentben ülő ellenzéki képviselő összesen. A szekszárdi állatorvos legutóbbi találata igazán felháborító. A fideszes propagandisták által folyamatosan rágalmazott Hadházy a Facebook oldalán tette közzé a tudomására jutott dolgokat:

„Mióta elkezdtem foglalkozni

a gonosz Brüsszel pénzéből az iskolákban kiosztott,

meglehetősen gyenge, de legalább erősen túlárazott laptopokkal, rengetegen kerestek meg a tapasztalataikkal, panaszaikkal.

Egy budapesti gimnazista szüleitől kapott információk alapján már az is kijelenthető, hogy az újként kiadott, a Klebelsberg Központ leltári matricájával ellátott gépek legalább egy része HASZNÁLT. Ahogy a nekem küldött levélben írták:

„A látszólag új, dobozos, mindenkinek teljesen egyforma laptop

elindításakor érdekességekre bukkantunk: Több mappa volt a kezdőképernyőn és beazonosítható az ember is, aki használta, 2022-es fájlokat is találtunk rajta. Családi fotókat, munkahelyi felmondást, kriptovalutázás elszámolásokat, munkahelyi referencia-fotókat.�Beazonosítható a felhasználó: név, bankszámlaszám, anyja neve, lefotózott lakcímkártya és személyi igazolvány, illetve kb. minden is benne van a tárolt dokumentumokban.”

A leírtak alapján még örülhetnek a gimnazista szülei, hogy nem felnőtt tartalmakat találtak a gépen… Mindenesetre egyre erősebb a gyanú, hogy nem csak eladatlan, elfekvő készleteket osztottak ki nagy csinnadrattával, hanem – legalább részben – egyszer már használt, majd valamiért újra dobozba került gépeket.

Vannak más jelek is, amelyek a használt gépekre utalnak.

Egy helyi csoportban valaki a gépek gyenge teljesítményére panaszkodott, mire a fideszes képviselő kiosztotta, hogy ezek a gépek „viszonylag újak”, hiszen „legutóbb a népszámlálás során használták őket”. Ez teljesen új információ, mivel eddig csak azt tudtuk, hogy a 2022-es népszámláláshoz a KSH tableteket vásárolt, és azok egy részét adták később a tankerületeknek (a tabletek szállítója az a SERCO Zrt. volt, amely a nagy laptopbeszerzésben is érdekelt). Erről még fel fogok tenni még néhány tisztázó kérdést az illetékeseknek, és persze vannak más szempontok is, amik előkerültek ezzel az üggyel kapcsolatban.

Hadházy: így csalta Orbán tíz százalék alá az inflációs számokat, minket fognak megbüntetni a fideszes csalása miatt


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Nők
Ha jó a parfüm, jobb lesz a szex is?
  • szerző:nuus
  • 2024. 06. 27.