Bűnügy

Zacher Gábor is megszólalt a rendőrgyilkos ámokfutásával kapcsolatban

  • Szerző:nuus
  • 2023.01.17 | 10:48

Elmondta a toxikológus, hogy mit gondol az esetről.

Ahogy arról korábban beszámoltunk egy férfi három rendőrt késelt meg Budapest XI. kerületében, az egyikük belehalt a sérülésekbe.

Csütörtökön este érkezett a bejelentés, hogy egy társasházban az egy ott lakó férfi beszakította az egyik szomszéd ajtaját, és be akart jutni a lakásba.

Itt van a videó az újbudai rendőrgyilkos elfogásáról

Pintér Sándor hősi halottá nyilvánította, és soron kívül rendőr főhadnaggyá nevezte ki a néhai Baumann Péter rendőr főtörzsőrmestert.

A Fővárosi Törvényszék vasárnap közölte az MTI-vel,

letartóztatták azt a férfit, aki a csütörtök éjjel Újbudán egy rendőrt halálra késelt, két másikat pedig megsebesített.

“A szökés, elrejtőzés veszélyét az eljárás tárgyát képező bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlya, a gyanúsított kedvezőtlen személyi körülményei, a férfi kiszámíthatatlanságára utaló,

a közvetlenség elve alapján is valószínűsíthetően zavart mentális állapota, valamint az eljárás során a rendőri intézkedésnek való kitartó ellenszegülése,

az elkövetési helyről történő elmenekülése, továbbá a gyanúsított fokozott társadalomra veszélyessége alapozza meg”

– írták a közleményben.

A bűnismétlés veszélyét többek között az támasztja alá,

hogy a gyanúsítottat a BKKB testi sértés és garázdaság vétsége miatt 2022. november 7-én jogerős büntetővégzésével 1 év fogházbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 2 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztette.

A fentieken kívül a terhelt ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányságon egy párhuzamos büntetőeljárás folyik garázdaság vétségének gyanúja miatt

– ismertették.

A Life arról számolt be, hogy az újbudai rendőrgyilkos pár nappal az eset előtt megpróbált behatolni a Magyar Honvédség szolnoki laktanyájára, saját internetes álprofilján pedig furcsa posztokat tett közzé. Az elmeállapotát jelenleg is vizsgálják. A vallomásában arról beszélt, hogy alkalmi kábítószer-fogyasztó, de azt egyelőre nem tudni, hogy a gyilkosság elkövetésének idején volt-e valamilyen drog a szervezetében.

Az eset kapcsán az RTL Fókusz megkereste Zacher Gábor toxikológust.

Zacher Gábor toxikológus szerint kiszámíthatatlan hatásuk van a ma piacon lévő szereknek, de a rendőrkéselő magatartását önmagában a személyiségzavar is kiválthatta.

Zacher Gábor az ügy kapcsán a Fókusznak azt mondta: akár egyszeri droghasználat is okozhat ilyenfajta tüneteket.

A környezettel való kapcsolat elvesztése, a realitásérzéknek az elvesztése, indokolatlan erőszak – számtalan tünetet produkálhatnak azok a szerek, amelyek kint vannak a piacon

– mondta a toxikológus.

 

Általában tiszta a lelkiismeretem! – Megszólalt az újbudai rendőrgyilkos

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló