Bűnügy

Megtalálták, ez a bukott végrehajtó király Balaton-parti villája

  • Szerző:nuus
  • 2022.02.03 | 08:18
  • trendindex: 2

Schadl György még a villája átépítése miatt is vesztegetni akart.

A Magyar Narancs megtalálta Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar volt elnökének balatoni villáját. A nyaralót 90,5 millió forintért vette, felesben, aztán pedig felújíttatták, úgy, hogy közben

lényegesen túlépítették annál, mint az engedélyezett lett volna.

„Schadl György a jogellenes állapot megtartása érdekében azt tervezte, hogy 500 ezer forinttal megvesztegeti az épület helyszíni ellenőrzésére kijelölt építésügyi szakügyintézőt” – írták a nyomozók. A 444-nek a Somogy Megyei Kormányhivatal elmondta, hogy az ügyet vizsgálják. Mivel az építésügyi eljárással kapcsolatos szabálytalanságra derült fény, az érintett ügyintéző kormányzati szolgálati jogviszonyát megszüntették.

A modern stílusban átalakított nyaralót tavaly novemberben, Schadl letartóztatásakor zár alá vette az ügyészség. A Narancs úgy tudja, hogy a keskeny telken fekvő, vízparti nyaraló a siófoki Baross Gábor utcában, közel a sóstói vasútállomáshoz található.

Bár a magyar törvények szerint minden vízpart közterület,

a sóstói szabadstrand keleti végében kerítés zárja el az ott lévő ingatlanok Balaton felőli oldalát. Egy kitett tábla azt állítja, hogy a vízpart magánterület lenne. A Szeretlek Magyarország megkereste a villát Google-térképen. Ott az látszik, hogy 2012-ben még építkeztek a telken. Egy újabb, 2021-es Google Street View felvételen pedig már az építkezés vége látható. Képek a villáról itt!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló