Bűnügy

Nőket kényszerített prostitúcióra egy férfi Nógrádban

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2023.05.17 | 12:48

Nőket kényszerített prostitúcióra egy férfi Nógrádban; az emberkereskedelemmel, kényszermunkával és kényszerítéssel gyanúsított büntetett előéletű férfit letartóztatták - közölte az MTI-vel kedden a Nógrád Vármegyei Főügyészség.

A folyamatban lévő nyomozás adatai szerint a férfit 2020 augusztusában felkereste egyik nőismerőse szállást és segítséget kérve.

A férfi egy salgótarjáni fogadóba vitte a sértettet, ajándékokat vett és modellmunkát ígért neki, majd Bécsbe vitte, ahol a beígért munka helyett a nőnek pénzért szexuális cselekményeket kellett végeznie. Az ezért kapott pénzt át kellett adnia a férfinak, aki ekkor már azzal fenyegette őt, hogy kiveri a fogait, vagy megöli, ha nem hajlandó a prostitúcióra. A nőnek később sikerült hazaszöknie Magyarországra – írták.

Fotó: Pixabay

A férfi saját élettársát is folyamatosan terrorizálta: 2020 elejétől fenyegetésekkel kényszerítette az őt elhagyni szándékozó nőt, hogy vele maradjon, továbbá a nagyszüleivel, kiskorú gyermekeivel való kapcsolattartását akadályozta, az ő bántalmazásukkal, valamint a sértett megölésével is fenyegetőzött. Többször ténylegesen is bántalmazta a nőt, volt, hogy akarata ellenére levágta a haját, máskor a lábait pengével vágta meg – közölték.

A nyomozó hatóság a fentiek miatt emberkereskedelem, kényszermunka és kényszerítés bűntettével gyanúsította meg, és a nagy tárgyi súlyú bűncselekmények elkövetésének gyanújára figyelemmel előterjesztést tett a büntetett előéletű férfi letartóztatására, melyet a Nógrád Vármegyei Főügyészség indítványozott is a Balassagyarmati Járásbíróság nyomozási bírája előtt.
A bíróság a terhelt jelenlétének biztosítása, a bizonyítás meghiúsításának és a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében elrendelte a férfi letartóztatását.

A főügyészség közölte: a döntést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és védője azonban enyhébb kényszerintézkedés elrendelése iránt fellebbezett, így a letartóztatásról a Balassagyarmati Törvényszék dönt, de a másodfokú döntésig a férfi őrizetben marad.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Érdekes
Tudtad? A gin tonic gyógyszer is
  • szerző:nuus
  • 2024. 02. 29.
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.