Bűnügy

Egyre jobban bűzlik a Völner-Schadl ügy: dr. Hadházy Ákos újabb felháborító dolgot tett közzé

  • Szerző:nuus
  • 2023.05.27 | 07:18
  • trendindex: 7

A végrehajtói kar elnöksége a Völner-Schadl ügy kirobbanása után csak másfél évvel mondott le, egy hangfelvétel szerint utasíthatták őket.

dr. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő hozott nyilvánosságra egy hangfelvételt, amelynek értelmében a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökségét

arra utasíthatták, hogy ne mondjanak le

a Völner-Schadl-ügy kirobbanása után. Egy korábbi elnökségi tag arról beszél, nem indokolták meg nekik, hogy miért csak most kellett visszaadniuk a megbízatásukat. Elhangzik, hogy a tisztújításkor kikötötték a választmánynak, kiket kell megszavazniuk. Hadházy Ákos feljelentést tesz – írja az RTL.

Gulyás Gergely minisztert április elején kérdezték arról: miért nem módosítanak a törvényeken, hogy ne lehessen a végrehajtói kar elnöke olyan, aki letartóztatásban van.

„Ugyan az is egy jogos felvetés, hogy miért nem módosítunk a törvényen,

de azért ezt megelőzi azt, hogy a kamara dönthetne ilyenkor úgy, hogy az elnököt visszahívja és új elnököt választ” – válaszolt Gulyás.

A felvételt Hadházy Ákos független képviselő tette közzé Facebook-oldalán. Azon szerinte a végrehajtói kar korábbi elnökségi tagja beszél egy értekezleten arról, miért nem mondtak le másfél éven át. Mindig felmerült, hogy mikor, miért nem mondtunk le akkor, miért most? Tehát itt semmi nem véletlenszerűen történt az elmúlt másfél évben. Tehát az, hogy mi most lemondtunk, és miért éppen most, ez azért van, mert most kellett lemondani – hallható a felvételen

Arra a kérdésre, hogy sejtettek-e valamit,

hogy miért nem kellett lemondaniuk másfél éve.

– Nem, akkor kifejezetten kérték, hogy ne.

– Ezt értjük, mert nyilván nem a ti döntésetek volt, hogy…

– Nem, nem volt ez így megindokolva.

Egy küldött szerint, konkrétan megmondták nekik, hogy kit kell megválasztani az új elnökségbe.

Elég erőteljesen adták tudtunkra ezen a választmányi ülésen,

hogy milyen öt névvel kell kalkulálnunk és kit szeretnének az elnökségben látni.

Hadházy Ákos szerint nem ez az egyetlen törvénytelenség az ügyben.

„Nyilvánvalóan nincs olyan entitás ebben az országban, aki törvényesen megmondhatta volna, hogy a végrehajtói kar tagjai mikor mondjanak le, vagy mikor ne mondjanak le. Ez alapján a hangfelvétel alapján feljelentést fogok tenni hivatali visszaélés és befolyással üzérkedés bűntettének gyanúja miatt” – mondta az RTL Híradónak a független képviselő.

A csütörtöki zárt ülésen tartott tisztújításon egyébként épp azt az öt embert választották meg, akikre a hangfelvételen is utalnak.

“Maga egy gazember, akivel nem állok szóba” – Bayer Zsolt kiakadt, mikor arról kérdezték, milyen szívességet kért Völner Páltól


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.