Celeb

Budapesten helyezték végső nyugalomra Gábor Zsazsa hamvait

  • Szerző:nuus
  • 2021.07.13 | 17:18

Halála után csaknem öt évvel örök nyugalomra helyezték Gábor Zsazsa magyar származású amerikai színésznő hamvait kedden Budapesten, a Fiumei úti sírkert Művészparcellájában.

Kép: AFP

Frédéric von Anhalt herceg, Gábor Zsazsa özvegye a Nemzeti Örökség Intézetével és a Magyar Hollywood Tanáccsal együttműködve hozta haza Amerikából a világhírű színésznő hamvait, hogy végakaratát teljesítve örök nyugalomra helyezzék a szülőföldjén. A művésznőnek 2016-ban Los Angelesben is rendeztek gyászszertartást, a fenti kép onnan származik.

Frédéric von Anhalt, a magyar származású hollywoodi sztár kilencedik férje a szertartáson mondott búcsúbeszédében hangsúlyozta: a szertartás nem temetés, hanem Gábor Zsazsa életének ünneplése, úgy, ahogy a  színésznő szerette volna. Az özvegy, aki 36 évig élt együtt a színésznővel, azt mondta: a leggyönyörűbb nő volt, aki elhagyta Magyarországot, de filmes pályafutása során soha nem felejtette el a hazáját.

Vándor Éva színésznő, Gábor Zsazsa magyar szinkronhangja úgy emlékezett az elhunytra, hogy ő volt az első igazi celeb, olyan magyar díva, akinek valóban összejött az amerikai álom.

“Szépségkirálynőként érkezett a 40-es években Hollywoodba, amit gyakorlatilag lehengerelt személyiségével, házasságaival. Ruhái, ékszerei és partijai szolgáltattak témát folyamatosan a lapok számára” – emlékezett a színésznő, aki azt mondta, hogy Gábor Zsazsa életvidám, humoros és bátor díva volt, aki életében és halálában egyaránt teljes figyelmet követelt.

Bokor Balázs, a Magyar Hollywood Tanács elnöke búcsúbeszédében arról beszélt, hogy Gábor Zsazsa Facebook és Instagram nélkül vált celebbé. “Nem  baj, ha nem igaz, csak beszéljenek rólam” – idézte a díva híres mondását.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
TV
Durva döntést hozott a Netflix
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 03.