Celeb

Carrie Fisher, Chris Cornell és Leonard Cohen is a posztumusz Grammy jelöltek között van

  • Szerző:nuus
  • 2017.11.29 | 09:33

Ettől persze nem fognak feltámadni, de a lényeg a gesztusban rejlik, amivel az életművüket ismerik el.

Carrie Fisher. Fotó: Alberto E. Rodriguez/Getty Images for US-IRELAND ALLIANCE.

A Grammy díjkiosztó január 28-án lesz jövőre, a jelöltek listáját már ismertettük, most pedig ejtsünk szót pár szomorú aktualitásról is. Az idei jelöltek között lesz néhány posztumusz jelölt is.

A tavaly decemberben váratlanul elhunyt Carrie Fisher például a legjobb spoken word album díjáért indul The Princess Diarist című lemezével, ami a visszaemlékezéseit tartalmazza. Ha megnyeri, ez lesz az első Grammy-je, bár egyszer már jelölték az íróként is ismert színésznőt a Wishful Drinking című könyvéért. A 2016-ban öngyilkosságot elkövető Chris Cornell korábban már négyszer jelölték Grammy-re, a 2018-as az ötödik megmérettetése. A legjobb rockelőadás díjáért versenyezik, akárcsak a tavaly novemberben elment Leonard Cohen is. Őt egyébként több kategóriában is jelölték Grammy-re (például a legjobb dal is).

A jövő évi jelöltek között egyébként nem Fisher, Cornell és Cohen lesz csak posztumusz díjesélyes, hanem további két, mifelénk kevésbé ismert, ám Amerikában legendásnak számító előadó is: az idén augusztusban alzheimer kórban elhunyt country-folk énekes-dalszerző, Glen Campbell és a májusban meghalt Gregg Allman, aki szintén nagyon amerikai muzsikus volt, a blues-southern rock-country zenei háromszögben elhelyezhető Allman Brothers Band feje.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló