Életmód

A sikeres emberek titka az, hogy máshogyan látják a dolgokat mint a többiek

  • Szerző:nuus
  • 2017.01.09 | 09:05

Gondolkoztál már valaha azon, hogy lehet az, hogy néhány ember valahogy mindig megtalálja a számítását, nem számít, hogy mi történik vele? Néhány egyszerű tippel te is sokkal sikeresebb lehetsz: mutatjuk hogyan.

Ezek az emberek mindig megtalálják a módját, hogy jól jöjjenek ki egy szituációból, és sikeresen veszik az eléjük gördülő akadályokat.

Ha az élet citrommal kínál, csinálj belőle limonádét!

– lehetne a mottójuk.

Aztán vannak az olyan típusú emberek, akiknek valahogy sehogyan sem össze, hiába van egy csomó lehetőségük, de nem tudnak igazán mit kezdeni magukkal, és végül csak kudarcélmény éri őket.

(forrás: Pixabay/ Wokandapix)
(forrás: Pixabay/ Wokandapix)

Néha tudjuk, hogy mi a probléma, és egyszerűen nem tudjuk megoldani, de van amikor csak kifogásokat gyártunk, és halogatjuk a dolgainkat.

Sokszor egyszerűbb a pozitív emberekre legyinteni egyet, elintézve annyival, hogy:

Á, csak szerencséje van.

– vagy lehet, hogy nem csak erről van szó?

Ne dugd homokba a fejed

Érdemes jobban átgondolni a helyzetet, és rájövünk, hogy a szerencsének ehhez semmi köze, a lényeg az, hogy ne csak a túlélésre játsszunk, hanem próbáljunk meg minden eseményből tanulni valamit, és fejlődni. A sikeres emberek kulcsa az, hogy pozitívan állnak a dolgokhoz.

Állíts fel elérhető célokat

Sokszor az a baj, hogy túl nagy célokat tűzünk ki magunknak, amiket nagyon nehéz teljesíteni: nem csoda, hogy sikertelennek érezzük magunkat. Vegyük például ezt:

Szeretnék megtanulni spanyolul, és arra használni, hogy jobb munkát találjak.

– ha jobban belegondolunk, mind a kettő hatalmas vállalás.

Próbáj meg inkább valami ilyesmit:

Beiratkozom egy tanfolyamra, és szeretném, ha nyáron már gördülékenyen tudnék rendelni egy spanyol étteremben.

Ha pontosan kijelölöd a határokat, könnyebben éred el a célodat, ráadásul folyamatosan apró sikerélményeid lesznek, például akkor, amikor felkelsz hétvégén, és ráveszed magad, hogy végigüld a spanyolórádat. Így ahelyett, hogy úgy éreznéd nem sikerült valami, igazán jól érzed majd magad.

siker_1
(forrás: Pixabay/ jill111)

Fókuszálj!

Hányszor előfordul, hogy meghívnak valahová, és teljesen biztos vagy benne, hogy nem tudsz elmenni; feladatok, amiket nem tudsz megcsinálni, mert vannak fontosabb dolgaid.

Ha állandóan azon jár az eszed, hogy mennyi mindent kell még megcsinálnod, amikre valójában pontosan tudod, hogy nem lesz időd, attól rosszkedvű és stresszes leszel. Ráadásul még azokat a tennivalóidat se intézed el igazán jól, amikre időt szakítasz. Fogadd el, hogy nem lehet mindent megcsinálni, vagy ha megpróbálod, annak a legtöbbször nem lesz jó vége.

(Forrás: Pixaba/ MihaiParaschiv)
(Forrás: Pixabay/ MihaiParaschiv)

Merj nemet mondani, és arra fókuszálni, ami a céljaid eléréséhez fontos: igazi flow-élményt élsz majd át, azaz abban leled örömödet amit csinálsz, és ez energiával tölt fel.

Csak úgy tudsz ebbe az állapotba kerülni, ha minden más dolgot kizársz, ami elszívja az energiádat és az idődet. A trükk az, hogy őszintének kell lenned magaddal, és azt csinálni, amit te szeretnél.

Ne légy túl kritikus magaddal

Ha már tudod, hogy mi a teendő, és jó úton jársz céljaid megvalósításához, akkor könnyű megkérdőjelezni magadat. Könnyen felülírja a kritikus éned az áhított pozitív hozzáállást.

(Forrás:Pixabay/Pexels)
(Forrás:Pixabay/Pexels)

Az igazság az, hogy mindenkinek, még a legsikeresebbeknek is eljön az a pont, amikor elbizonytalanodnak önmagukban. Ne hagyd, hogy a kritikus éned vegye át az irányítást, és feladd a céljaidat: minden projektben vannak hullámvölgyek, és nehézségek. Maradj pozitív! Annál nagyobb örömet okoz majd az, hogy a nehézségek ellenére nem adtad fel a céljaidat.

Fejleszthető a hozzáállás

Bár sokan azt gondolják, hogy vannak, akik ezzel a pozitív mentalitással születtek, másoknak pedig nem adatott meg, ez nem igaz. Nem genetikusan van belénk kódolva, és nem is szerencse kérdése: ez egy készség, ami fejleszthető. Nagy munka, de megéri.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló