Életmód

Jön a tavasz! Érdemes kirándulni: látogathatók a nemzeti parki tanösvények, arborétumok

  • Szerző:nuus
  • 2021.03.26 | 09:18

A közelgő iskolai szünet alatt is látogathatók a nemzeti parki igazgatóságok szabadtéri ökoturisztikai létesítményei, tanösvényei és arborétumai.

Mindannyian megtapasztaltuk, hogy a járvány alatt felértékelődött a természetben eltöltött idő szerepe

– mondta az államtitkár.

Hozzátette, hogy az elmúlt évek fejlesztései beértek, az országban nyilvántartott ökoturisztikai létesítmények csaknem fele valamelyik nemzeti park igazgatóság fenntartásában van, és további, az ország páratlan természeti sokszínűségét megismertető beruházások várnak átadásra.

Azonban most és a közelgő iskolai szünet alatt is látogathatók a szabadtéri ökoturisztikai létesítményeik, köztük 4 arborétum és tanösvények sokasága. Legyen szó a 194 nemzeti park igazgatósági tanösvény bármelyikéről, vagy a Duna-Dráva Nemzeti Park Pintér-kertjéről, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Alcsúti Arborétumáról, a Hortobágyi Nemzeti Park Tiszakürti Arborétumáról, vagy az Őrségi Nemzeti Park Chernel-kertjéről, bejárásuk során minden évszakban más-más arcát mutatja a természet

– fejtette ki.

Mivel várhatóan sokan keresnek majd feltöltődést a szabadban, kérnek mindenkit, hogy a kirándulások alkalmával fokozottan figyeljenek egymásra, tartsák be a járványügyi előírásokat.

Igyekezni kell a kirándulások alkalmával is elkerülni a zsúfolt helyszíneket. Közben mindenki törekedjen a környezet megóvására, arra, hogy minél kevésbé hagyjanak nyomot maguk után a természetben

– szólított fel Rácz András.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló