Életmód

Kitálalt a betörő: így lehet ingatlanod a legnagyobb biztonságban – ezek legjobb tanácsai

  • Szerző:nuus
  • 2022.04.30 | 09:18

Egy korábbi tolvaj elmondta mit néznek, és mi alapján választank célpontokat. Az exbetörő jelenleg betörésellenes javaslatokat ad, és riasztórendszereket telepít!

Nem csak az ingatlanügynököknek fontos a járdaszegély – a betörőknek is. A járdaszegély, az udvar és a mindennapi viselkedés sokat elárulhat arról, hogy milyen értékes tárgyak vannak a zárt ajtók mögött.

51450287 – thief with flashlight trying to break glass door with crowbar

1, Gondoljon a kertje potenciális rejtekhelyeire.

Vannak nagy bokrok az ajtók vagy ablakok közelében? Minden olyan terület, amely lehetővé teszi a tolvajok számára, hogy meghúzzák magukat, elsőrendű érdeklődésre adhat okot. A lombozatot, például a bokorcserjéket rendszeresen nyírni kell, mivel rejtekhelyként szolgálhatnak.

2, Posta felhalmozódása

Ha elhagyja a várost, kérjen meg egy szomszédot, hogy vegye fel ön helyett a postáját. Ez megakadályozza, hogy a kíváncsi tolvajok meghívják magukat az otthonába.

3, A lakók viselkedése

Az emberek a szokás és a rutin teremtményei. Sajnos ez segít a betörőknek kitalálni, hogy mikor csapjanak le. Figyelni fogják, hogy mikor megy el, mennyi időre megy el, bezárta-e az ajtót, és hogy a drága tárgyakat kirakja-e a kocsifelhajtón.

Láttad már legújabb videónkat? Ha nem akkor nézz bele! 

4, Hogyan tudhatja meg, hogy célpontok közé került-e?

Figyeljen oda otthonának környékére, valamint az elő- és hátsó udvarra. Apró változások is jelezhetik, hogy házát megfigyelés alatt tartják.

Gyakran előfordul, hogy egy tolvaj megjelöli a házat, hogy lássa, van-e valaki otthon, és megváltoztatja a jelet, hogy emlékeztesse magát, hogy újra felkeresse az adott házat. Ezek a jelek lehetnek olyan egyszerűek, mint egy hiányzó szőnyeg vagy akár egy különféle tárgy, amelyet többször is otthona előtt hagynak.

5, A tolvajok által keresett tárgyak

A betörők a lehető legkevesebb időt akarják eltölteni a házában, ezért van egy listájuk a céltárgyakról. Az alábbi tételek részletesen bemutatják, hogy mit keres egy tolvaj, amikor az Ön otthonában jár, és hol tudják, hogy megtalálják!

Személyazonossággal kapcsolatos információk

Emlékszik arra az útlevélkérelemre, amit már régóta meg akart újítnai? Az étkezőasztalon hagyta, hogy emlékeztesse magát, ha egy tolvaj ráteszi a kezét az érzékeny információidra, nagy kárt okozhat.

Nem csak a tinédzserek fosztogatják az italboltokat, a tolvajok gyakran a szeszesitalos szekrényt veszik célba, amikor Ön nincs otthon, ezért figyeljen oda, hová rejti azt a szép üveg single malt whiskyt. Javasoljuk, hogy hagyjon ki egy olyan csaliüveget, amelyet könnyű megtalálniuk:

egyszerűen öblítsen ki egy üres szeszesitalos üveget, és töltse meg újra hasonló kinézetű folyadékkal.

Lakberendezési tárgyak és dekorációk

A betörők szeretik a gyors lopást és a még gyorsabb eladást. A tolvajok imádják a készpénzt. Azt lehetetlen visszaszerezni, és a betörő azonnali profitot nyer belőle. Arról nem is beszélve, hogy a legkézenfekvőbb helyeken tárolja – a zoknis fiókban, egy kis széfben, az oldalsó asztalon, a könyvespolcon vagy akár a gyógyszeres szekrényben.

Technikai eszközök és elektronika

A számítógépek, okoseszközök, tévék és egyéb elektronikai cikkek prémium csere- vagy viszonteladói értéket képviselnek, és általában a szabadban maradnak.

A betörők nem szívesen szórakoznak egy fegyverszéffel vagy egy zárt szekrénnyel, de ha a viszonteladási érték érdekében extra dolgokat kell megtenniük, akkor megteszik. Ha egy tolvaj nem tud bejutni a házába, akkor a garázsban próbálkozik, amely valószínűleg tele van olyan szerszámokkal, amelyek szép summát hoznak.

6, Hogyan lehet megelőzni a betörést

A betörők kiszámíthatatlanok, de rengeteg módja van annak, hogy proaktívan megvédje magát. Az alábbiakban számos javaslatot talál, amelyek segítik a betörés elleni védekezést.

Fektessen be biztonsági rendszerbe és kamerákba

Legyen rálátása a házában történő eseményekre egy otthoni biztonsági rendszerrel. Lehetőségei a beltéri vagy kültéri biztonsági kameráktól (felügyeleti szolgáltatás nélkül) a jól bevált biztonsági rendszerekig terjednek.

Maradjon csendben a közösségi médiában

A nyaralás izgalmas, de ne mutogassa a távollétét a közösségi médiában – sosem tudhatja, ki figyeli. Legyen tisztában azzal, hogy kiket hív be otthonába, és mennyi információt oszt meg az adott személlyel. Mielőtt felbérel valakit, hogy munkát végezzen otthonában, győződjön meg arról, hogy az illető szakember.

Tegyen arról, hogy a háza lakottnak tűnjön

Ha nem tartózkodik a városban, mindenképpen tegye le a postáját. Tegye időzítőre a lámpáit, vagy kérje meg a szomszédokat, hogy időnként parkoljanak a felhajtóján. Adjon otthonának lakott külsőt és hangulatot.

Ne nyisson ajtót bárkinek

Ne érezze kötelességének, hogy ajtót nyisson – különösen, ha nem ismeri az illetőt. Ha szeretné kideríteni, hogy ismeri-e a látogatót, mielőtt ajtót nyitna, nézze meg az intelligens csengőkről szóló hasznos útmutatónkat.

Húzza le a redőnyöket

A késő délutáni fény csodálatos, de a redőnyök felhúzva hagyása megnyitja otthonát a járókelők és így a tolvajok előtt.

Szerezzen új rejtekhelyet

A betörők ismerik a zoknis fiókod rejtekhelyét. Legyen kreatív – rejtse el az értéktárgyakat a gyermeke játékkosarában vagy a konzervkészleteket tartalmazó szekrényben.

Vagy ami még jobb, vegyen magának egy széfet.

Bár nincs biztos módszer arra, hogy megakadályozza, hogy a betörők ne fésüljék át a házát, az éberség és az óvintézkedések megtétele hosszú távon segít megvédeni otthonát és családját.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
Már fizetni kell a Google Chromért is
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.
Celeb
Galambos Dorina nem tervez gyereket
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.