Gasztró

Hekk ízű fagyit kóstolhatunk idén a Balatonnál – Te be mered vállalni?

  • Szerző:nuus
  • 2024.06.02 | 19:32

Megvan az Év fagylaltja nyertese és támad a hekk ízű fagyi is.

Megszületett a döntés, az Év fagylaltja díjat a balatonfüredi Kis Bergmann Cukrászda nyerte, amelynek mestercukrásza készítette el a Tökmag sorbet piros bogyós gyümölcsökkel névre keresztelt mennyei fagylaltkülönlegességét – írja a Világgazdaság.hu

Számos tóparti cukrászda nyert még díjakat, amely jól mutatja a balatoni fagylaltozók minőségét.

Átrendeződik a fagylalt toplista 

A mindenki kedvence vanília, málna, csoki és citrom élbolyba kezd felzárkózni a mangó és a pisztácia, utóbbi talán mind közül kiemelkedően a legkedveltebb íz mostanság – mondta el Pálfi Attila, a Balatonmáriafürdői Vitorlás Fagyizó tulajdonosától.

Forrás: Magyar Cukrász Ipartestület

Véleménye szerint manapság már teljesen elfogadott, ha egy fagylalt sós, sőt, egy pisztácia vagy egy karamell sokkal jobban eladható sósan, mint édesen.

Attila azonban nem elégszik meg az elfogadott sós-édes kombinációkkal, életre keltette a kaliforniai paprika és a málna ízkavalkádját, a mentás uborkát, de az alkoholos fagylaltjai is nagyon népszerűek.

Persze az abszolút hihetetlen mégis a sajtos-tejfölös lángos ízű fagyi, amellyel tavaly elnyerte a Balaton fagyija különdíjat, idén pedig a hekk ízű változatával fog nevezni.

(via)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Kórházba került Ian McKellen
  • szerző:nuus
  • 2024. 06. 18.