Életmód

Annyi a magyar Horvátországban, mintha ingyen lenne

  • Szerző:nuus
  • 2021.06.30 | 14:48

Duplájára nőtt június végéig a Horvátország felé utazó magyarok száma 2020-hoz képest.

A Horvát Idegenforgalmi Közösség magyarországi igazgatója, Ivana Herceg elmondta: év elejétől a tavalyi, hasonló időszakhoz képest 90 százalékkal, 54 ezerre növekedett az Adriára utazó magyarok száma. A vendégéjszakák száma ugyanakkor 105 százalékkal, 230 ezer éjszakára emelkedett ez idő alatt. Horvátország általunk leglátogatottabb települései: Rovinj, Vir, Crkvenica, Abbázia és Porec. Jelenleg közúton vagy vasúton

minden korlátozás nélkül utazhatunk Horvátországba.

A hazautazáshoz sincs szükség védettségi igazolványra. A repülőgéppel utazáshoz viszont védettségi igazolvány, PCR-teszt vagy karantén szükséges. Horvátországban nincs különbség beoltott és nem beoltott között, zárt térben mindenkinek kötelező a maszkviselés. A vendéglátóhelyek nyitva tartanak ugyan – kivéve az éjszakai klubokat -, de egyelőre korlátozásokkal, reggel 6 órától éjfélig.

Jelenleg már nem kötelező,

de a határátlépés meggyorsítása érdekében érdemes kitölteni az utazóknak a magyar nyelven is elérhető horvát regisztrációs dokumentumot az entercroatia.mup.hr oldalon. Idén ismét lehet repülőgéppel és vonattal is Horvátországba utazni. A Ryanair Budapest és Zára között júliustól októberig hetente kétszer közlekedtet járatokat. Budapest és Fiume, illetve Split között pedig a cseh RegioJet vonata jár júliusban és augusztusban naponta, szeptemberben pedig hetente háromszor.

2020-ban több mint 220 ezer magyar vendég

járt Horvátországban, 65 százalékkal kevesebb, mint a 2019-es rekordévben, amikor 644 ezer magyar pihent az adriai államban, átlagosan öt-hat napig.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
Galambos Dorina nem tervez gyereket
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.