Életmód

Csokit orrba felszippantani rossz, értem?

  • Szerző:nuus
  • 2017.07.17 | 19:13

Jobban jársz, ha szájon át fogyasztasz kakaós dolgokat.

Az aktív szenes italok és ételek után, a növényi tápsó katit követően is még van pár por, amit kíváncsi emberek bejuttatnak valamelyik érzékszervükbe. A csoki szippantás teljesen legális, olyannyira, hogy kifejezetten erre a célra gyártott terméket is lehet már kapni. Mégis azt javasolja a Gizmodo, hogy inkább spóroljuk meg ezt az élményt, ha lehet.

Az eufórikus energiát és csendes fókuszálást egyszerre ígérő zacskós por a szerotonin-kártyát játssza ki, azaz a csokifogyasztás boldogsághozó hatására épít.

A kutyát sem érdekli, ha akár zabpelyhet szippantunk is fel, abban az esetben, ha nem ártunk vele senkinek. De jobb, ha tisztában vagy azzal, hogy semmi keresnivalója sincs a kakaószármazéknak az orrlyukadban.

Az ide vonatkozó amerikai, érvényes szabályozás arra vonatkozik, hogy a címkén szereplő összetevők vannak-e valójában a zacskóban.

Mit is találunk a Coco Lokoba csomagolva? Nyers kakaót, gingko bilobát, taurint és guaranát. A páfrányfenyő kivonatát a vérellátást javító hatása miatt használják a gyógyászatban, a taurint a természetben húsok tartalmazzák, a guarana pedig koffeint rejt. A kakaópor egyrészt rendelkezik egy, a koffeinhez hasonló alkaloidával, melynek teobromin (vagy xanteóz) a neve. De emellett a flavanol tartalma is fontos, mely az érműködést segíti.

Szóval, még talán akkor is jobban jársz, ha egy energiaitallal viszed be mindezt, szájon át a szervezetedbe, mint por prüszkölésével.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló