Életmód

Vonzóbbnak tűnnek azok, akik épp alkoholt fogyasztanak

  • Szerző:nuus
  • 2020.07.21 | 08:18

Az egy dolog, hogy az ittas ember mindenkit szeret és szebbnek lát, de mi a helyzet azokkal, akiket épp italozás közben figyelünk meg? A University of Houston friss kutatása szerint az alkoholt fogyasztó embereket vonzóbbnak látjuk, mint az absztinenseket, a túlzásba vitt szeszfogyasztás azonban már épp ellentétes hatást vált ki.

A szakemberek szerint a tény, hogy az alkoholt fogyasztó, de azt nem túlzásba vivő emberek vonzóak a többség számára, abból fakad, hogy a nyugati országokban az italozás társadalmilag elfogadott, sőt: menő időtöltésnek számít. Ösztönösen feltételezzük, hogy aki iszik, az barátságos, laza és nyitott, míg az absztinensek maguknak valóak és előítéletesek. Ami azonban a szakembereket meglepte az az, hogy a gyógyuló alkoholistákat is rokonszenvesebbnek látta a többség azoknál, akik egyáltalán nem fogyasztanak szeszt.

A kutatás során 594 heteroszexuális főiskolai hallgatót vizsgáltak az Egyesült Államok déli részén. Az önkénteseknek 25, ellenkező nemhez tartozó ember képét mutatták, egy rövid kis ismertetővel italozási szokásaikról, pl. “Ez a főiskolai hallgató gyakran iszik és sokat”, vagy “ő csak különleges alkalmakkor nyúl a pohár után”, esetleg “ő soha nem iszik”, “ez a hallgató korábban alkoholista volt, ezért már nem fogyaszt szeszt”. A résztvevők feladata az volt, hogy a fotókat vonzalom, intelligencia, megközelíthetőség és kedvelhetőség szerint egy 1-től 7-ig terjedő skálán osztályozzák.

A leginkább vonzónak azok bizonyultak, akik a társaságban szívesen isznak, ők 3,69 pontot értek el átlagosan. A második legnépszerűbb csoport a gyógyuló alkoholistákból állt, akik 3,42 pontot értek el. Az absztinensek 3,27 pontot gyűjthettek be, míg a legkevésbé vonzónak az aktív alkoholisták bizonyultak a maguk 2,86 százalékával.

Nyitókép: https://pixabay.com/hu/users/xusenru-1829710/


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
Galambos Dorina nem tervez gyereket
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.