Életmód

Az apuci test egy tudományosan is létező dolog

  • Szerző:nuus
  • 2018.09.05 | 18:48

Egy kutatás bizonyítja, hogy az új apák tényleg felszednek néhány kilót, és erre megvannak az okok is.

Kép:123rf

Az újdonsült anyák természetesen ledobnak pár kilót a csecsemő születésével, ezt követően viszont mindkét szülő hízik, a születés utáni egy évben. A kutatás során 1500 férfit vizsgáltak, az ő adataik alapján jöttek rá a hízás okaira.

Még a kutatás eredménye nélkül is könnyű levonni a következtetést, hogy az új apáknak kevesebb idejük jut az egészséges étkezésre és az edzésre, ugyanis az az apró emberke csak rá, és az anyjára van utalva.

A kutatás is erről tanúskodik, hogy idő híján elmarad az edzés és az egészséges étkezés, na meg az alvás idő is lecsökken a baba éjszakai sírása miatt. A kevés alvás pedig a jóllakottság érzetét kelti az agyban, így rendszertelenné válik a táplálkozás, ezen túl csökkenti a tesztoszteron szintet és növeli a hormonszintet, ami csökkenti a test izomtömegét.

Arról is beszámoltak, hogy mi történt azután, hogy apucitestük lett

A tesztalanyok 27 százaléka tapasztalta, hogy kinyúltak a ruhái, 15 százalékuknak lett megterhelőbb a gyerekkel való játék és 26 százalékuk csak akkor vette észre a nagyobb pocakot, amikor romlott az egészségük. A 25 százalékukban csak akkor tudatosult az apuci test, amikor megláttak magukról egy fotót, bár ebben az esetben lehet a rossz fényeket és az előnytelen szöget okolni.

A kutatás


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló