Design

Eldobod az agyad, betonból csinált órát a Hublot

  • Szerző:szaboakos
  • 2020.12.12 | 15:18

A Hublot a sokadik extrém és minden hagyományos megoldáson túllépő anyaghasználat is elkezdte túlszárnyalni. Most éppen egy megdöbbentően betonszerű anyagból készített órát mutattak be!

Az óra tisztelgés az építészet és a brutalizmus előtt. Hublot New York-i butikjának megünneplésére dobták piacra, az óra nevét – Classic Fusion Concrete Jungle New York, és ez is az előbb említett építészeti megoldások előtt hajt fejet.


Persze az ára itt sem elérhető szinten kezdődik, tekintve, hogy egy elképesztően kis szériás modellről beszélünk. A gyárat lehet imádni, vagy utálni, de el kell ismernünk, hogy olyan megoldásokkal is mernek kísérletezni, amivel más gyártó aligha. Beton, kerámia, bőr, vagy akár farmer.

A beton nem hagyományos beton, hanem lebontották azt az alkotóelemeire, és megtartották a cementet, de a vizet epoxy gyantára cserélték és a vasbetonban lévő vasat üvegszállal helyettesítik. A létrejövő anyag, bár nem a hagyományos értelemben vett beton, mégis betonszerű lett. A Hublot már hasonló betonszerű lünettával készült órát dobott piacra ez azonban mégis más. Érdemes a legapróbb részleteket is megnézni.

Maga az óra szíve, azaz a szerkezete a HUB1143 jelű, 42 órás járástartalékú automata manufaktúra kaliber. A tok átmérője 45 mm, 50 méteres vízállósággal, a lünetta, a számlap is ugyanebből a kompozit betonból van. A szíj kaucsuk, csatja és a nyomógombjai pedig fekete kerámiából készültek, a végtelenségnek. Azt tudjuk, hogy a gyár mesterien dolgozik a kerámiával, és az valóban tudja garantálni a karcmentességet. Nézzétek meg a képeket, az apró részletek mindenképpen magukért beszélnek!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló