Figyelem!

Elmúltál már 18 éves?

Divat

Na ne, Bella Hadid egy női robottal smárol?

  • Szerző:nuus
  • 2019.05.18 | 11:20

Már az LGBTQ-közösségtől bocsánatot is kellett kérnie a divatcégnek.

A Calvin Klein is beállt abba a sorba, amelyben a marginalizált kisebbségek (lejáratása) révén pénzt keresni óhajtó divatcégeket találjuk. A H&M, a Prada és a Gucci botrányai után most Bella Hadid keveredett egy félrecsúszott hirdetésbe.

 

A CK többek közt a leszbikusságot is felhasználta arra, hogy némi figyelmet vonjon magára, természetesen anyagi érdekek mentén. Ezt persze az LGBTQ-közösség sem hagyta szó nélkül.

A robotok még nem szerveződtek olyan magas szinten, hogy ők is ágáljanak az akció ellen, de előbb-utóbb erre is sor kerülhet, ugyanis egy menő virtuális influencerrel csókolózik a topmodell az ominózus reklámban.

Bella Hadid és Lil Miquela szürreálban nyomja.

szól a szlogen, ami az I Speak My Truth in #MyCalvins-kampány reklámfilmjéhez készült.

A 22 éves szépség – aki egyébként The Weeknd csaja volna, ha minden igaz – ezt mondja, miközben a robotlány arcát kényezteti:

Az élet – nyitott ajtók sora. Új álmokat hozhatsz létre, melyeknek a létezéséről eddig fogalmad sem volt.

Majd heves csókban forr össze a két hölgyike. A reklám célja az egyéniség és az önkifejezés kidomborítása lett volna, de mégis queer-botrányba fordult.

Valaki megmondaná a CK-nek, hogy mindjárt itt a június, amikor úgyis csőstül zúdul a queer-kampány? Hadid ezt két héttel beelőzte!

háborodik fel Madison Kircher.

Az LGBTQ-csali módszerével gyakran élnek nagyvállalatok, akik érzékenyítés és valódi támogatás helyett csak a szenzációra mennek. Ez a marketing technika a figyelmet ugyan felhívja, ám csak a kíváncsiságot és a felháborodást szolgálja ki, anyagi hasznot remélve.

Ne leszbikussággal akarjanak már ruhákat ránk sózni!

írták a kommentelők.

A CK vette a lapot, és elnézést is kért nyomban.

Ám a koncepcióhoz továbbra is ragaszkodnak:

A kifejezés szabadsága lebegett a szemünk előtt: széles skálája az identitásnak, beleértve a gender és szexuális vonatkozásokat is.

idézi a People a magasztos víziót.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló