Divat

Őszi cipős útmutató férfiaknak 2021-re

  • Szerző:nuus
  • 2021.08.25 | 10:18

Az ősz vitathatatlanul a legjobb szezon a férfi outfit kiteljesedése szempontjából, és igen, ennek a megjelenésnek hangsúlyos része a férfi cipő. Megváltoznak a színek. Hullanak a levelek. Ősz van, és ez sok divatbolondot határtalanul boldoggá tesz. A réteges öltözködéssel végre többet mutathatunk ruhatárunkból, és összehangolhatjuk egyes darabjainkat is, hiszen kétségtelen, hogy a stílus a részletekben rejlik. Oké, de hogy válasszuk ki a megfelelő cipőt? Tarts velünk, mert itt az ideje, hogy szeptembertől minden nap jobb lábbal kelj fel!

Mitől jó egy cipő őszre?

Gyapjú, flanel, kordbársony, velúr – ezek az őszi szövetek vaskosabb textúrával rendelkeznek, így a cipőválasztásnak is meg kell felelnie ennek a zömökebb profilnak. Színben? Mi a barnára esküszünk, ősszel ezzel az árnyalattal egyszerűen nem lehet mellényúlni. Formában, fazonban viszont végtelen tárházzal találhatjuk szembe magunkat, amit a CCC férfi cipő kínálata is tökéletesen szemléltet, de a legjobb ebben az, hogy egy szuper leértékeléssel fűszerezve akár több garnitúra lábbelit is beszerezhetünk, és ha úgy tetszik, ki sem kell mozdulni a házból. Ha persze az aktívabb kollektíva képviseletét valósítod meg, az összes üzletüket is végigjárhatod, szeretettel várnak mindenhol.

Bokacipő

Nagyon sokféle bokacipő létezik, a bőrtől a velúrig, az alkalmitól az elegánsig. A barna bőr bokacipő szinte mindenhez passzol, de amúgy a szürke velúr is egy sokoldalú választás. Funkcionális és egyben stílusos opciónak számít, mert tökéletes kiegészítője az alkalmi, az elegáns utcai és az üzleti megjelenéseknek, de az ár-érték arányában is szerteágazó kínálattal találkozhatunk. Ha unod a semleges színeket, akkor egy  tengerkék is árnyalt tartozéka lehet a gardróbodnak.

Bakancs

A bőrből készült bakancsnak alapvetően két típusa létezik: az a fajta, amelyet valójában munkához viselsz, ha mondjuk az építőiparban dolgozol, és az a verzió, amelyet akkor hordasz, ha a férfidivat elkötelezett híve vagy. Az utóbbira koncentrálunk. Amikor elkezded rétegezni a mellényt, pulóvert és végül a kabátot is, a felső rész terjedelmesebb méreteket ölthet, amit nem árt ellensúlyozni a ruházat alsó felének egy nagyobb csizmával történő befejezésével, ami segít megőrizni a kiegyensúlyozott sziluettet. A bázisnak számító, bőrből készült, fűzős bakancsok remek alapot képviselnek, különösen, ha minimális cipőkollekcióban gondolkozol. Nagyon jól passzolnak hétköznapi ruházathoz, flanel ingekhez, mellényekhez, és jolly joker megoldások a farmer és bőrkabát párosításhoz is.

Mokaszin

A mokaszin szó az 1600-as évek elejére nyúlik vissza, és a cipő felépítésére utal. Azt jelenti: egyetlen bőrdarabból fűzött indián cipő, bocskor. Manapság a mokaszinok sokféle formában és méretben kaphatók, és egy hétköznapi életérzést reprezentálnak.

Barna sneaker

Bármennyire szeretjük a fehér tornacipőket, a gazdag barna tónusok a hűvösebb hónapokban jobban működnek. Próbálj ki egy minimál stílusú, sötétebb árnyalatot, ha az idő elkezd hűlni!

Chelsea csizma

Az egyik leginkább multifunkcionális csizmatípus, amelyet megvásárolhatsz férfiként, és tökéletes lesz őszre és télre is. Szuper kombinációt alkot farmerrel és flanel nadrággal is, úgyhogy egy igencsak megtérülő befektetés, még abban az esetben is, ha kicsit elengeded a büdzsét.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló