Egészség

Jó hír: hamarosan a 70 feletti férfiaknak nem kell, hogy erekcióproblémájuk legyen

  • Szerző:nuus
  • 2020.01.27 | 17:48

Van esély arra, hogy az idős férfiak gyakori problémája, a merevedési zavar megoldódjon, méghozzá tesztoszteronterápia segítségével – állítja a Journal of Endocrinology című szaklapban megjelent kutatás.

A tesztoszteron-pótlás reményt jelenthet azoknak az időskorú férfiaknak, akik még nem akarnak lemondani a rendszeres nemi életről. Legalábbis egy most publikált kutatásban ezt állítják a tudósok.

tesztoszteron-pótlás

A tesztoszteron, a fő férfi nemi hormon segíti a sperma termelődését, kulcsfontosságú az erekció fenntartásában, illetve a szexuális vágy kialakulásához is elengedhetetlen. Ahogyan azonban egy férfi idősödik, a tesztoszteronszint természetes módon csökkenni kezd.

A hypogonadizmus egy olyan probléma, amelynek során a herékben kevesebb hormon termelődik, vagy egyáltalán nem termelődik hormon. Ez a gond a 45 éven felüli férfiak 40 százalékát érinti.

Hiába azonban ez a magas szám, a legtöbb esetet nem diagnosztizálják sikerrel: a probléma által érintett férfiak 95 százaléka ilyen-olyan okból nem kerül orvoshoz.

Az elmúlt 70 évben, a tesztoszteron-pótlás azoknak a férfiaknak segített, akik tesztoszteronhiánnyal küzdöttek betegség vagy az idős kor miatt. Noha maga a kezelés semmiképp nem mondható újszerűnek, a szexuális diszfunkciók esetén történő használatnak még nincs kellően dokumentált múltja.

Az Egyesült Államokban a tesztoszteron-pótlást kapó férfiak száma az elmúlt 15 évben négyszeresére nőtt. Mindez annak köszönhető, hogy a teszoszteron-szintet a szakemberek gyakrabban ellenőrzik, így könnyebben fény derülhet az ebből fakadó problémákra is, és van esély arra, hogy a jövőben az idős férfiaknál is álljon a zászló a helyes dózis beállításával.

nyitókép


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló