Egészség

Eleget alszol, mégis mindig fáradt vagy? Ezekre kell odafigyelned!!!

  • Szerző:nuus
  • 2017.04.28 | 06:15

Mindig kimerültnek érzed magad? A krónikus fáradtság mögött rossz szokás és betegség is rejtőzhet.

Az AsapScience ad pár tippet az alábbi videóban, mi lehet az oka annak, ha egyfolytában kimerültnek érzed magad, pedig elvileg eleget aludtál:

Ha az órák számát tekintve eleget alszol, de mégis állandóan fáradt vagy, akkor a legvalószínűbb ok, hogy a mozgásszegény életmód és a rossz étrend miatt kevés az energiád. Kezdj egy könnyű edzésprogramba, már heti pár tornának is meglesz a hatása!

Az egészséges étkezés  mellett a megfelelő folyadékbevitel is fontos. Ha nem iszol eleget, a véred besűrűsödik, és kevesebb oxigént tud szállítani, úgyhogy véletlenül se száradj ki: ha már sötét a vizeleted színe, akkor be kell vinned némi folyadékot.

A kávéval is óvatosan kell bánni: lefekvés előtt hat órával már ne éljünk semmilyen serkentő itallal. Hiába pörget fel kis időre, reggel sokkal fáradtabbak leszünk tőle.

Problémás az alkoholfogyasztás is. A bor lehet, hogy segít az elalvásban, de az alvásminőségnek nem használ az alkohol fogyasztása.

Fontos a rendszeresség is. Próbál meg minden nap ugyanakkor felkelni. Ne aludd át a szombat délelőttöket, kell fel akkor is a szokott időben, amikor nem muszáj. És inkább majd délután aludj egy kicsit. Ez egyébként minden nap hasznos, ha megteheted, napközben legalább napi 20 percet sziesztázz, jobban fogsz teljesíteni!

Ha egyik praktika sem jön be, akkor viszont érdemes az orvosodat is felkeresni!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Meghalt Elvis Presley lánya
  • szerző:nuus
  • 2023. 01. 13.