Egészség

Mi változott a magyar fitnesztermekben a koronavírus után?

  • Szerző:nuus
  • 2020.08.07 | 13:18

Fontos kérdés!

Sokat hallottunk róla, hogyan élték meg a vendéglátósok a koronavírust. De mi a helyzet az edzőtermekkel, amelyek hivatalosan ugyan nyitva tarthattak, mégsem volt igazi forgalmuk a karantén alatt?

A tömeges nyitás májusra húzódott, de volt olyan klub, ami csak júniusban nyitott ki – mondja Tóth Tamás, az Oxygen Wellness Fáy ügyvezető tulajdonosa. A szakember elmesélte nekünk, hogy élték meg ezt az időszakot, és mennyiben változtak a hétköznapok a fitneszteremben.“Hivatalosan nem záratták be a termeket, mégis csak 20 százalékuk tartott nyitva. Mi március 17-én zártunk be. Ekkor úgy számoltunk, a helyzet egész nyáron át kitarthat. Április hónapban nem volt bevételünk, ám 14 kollégát így is folyamatosan fenntartottunk” – emlékezik vissza a szakember, aki egy közel 300 fős, fitneszterem-tulajdonosokat tömörítő Facebook-csoportot is vezet, így nem csak a saját tapasztalatait tudja megosztani.
Fotó: 123rf

Így álltak vissza a sportos hétköznapok

Az indulás persze óvatos volt: a fitneszterem csapata több kondigépet is levitt a garázsba, így biztosítva a távolságtartást a vendégek közt, akik szerencsére hamar alkalmazkodtak. Még mindig jobban jártak, mint egyes vidéki termek látogatói, akiket paravánnal választottak el egymástól az aerobic-órákon.

Július közepéig a termek támogatással vehették vissza az elbocsátott dolgozókat, hogy a kiesett bevételt részben visszahozzák. Sok edző annyira megszerette az online órák világát, hogy alig sikerül őket visszacsábítani a terembe. Ők ugyan nem ellenzik az internetes óratartást, de elvárják a teljes körű személyes jelenlétet – annál is inkább, mert a vendégek száma visszaállni látszik.

Fotó: 123rf

Május hónapban napról napra alakult a látogatottság, a nagy változást mégis a június hozta. Ekkor ugyan már semmilyen szabály nem változott, a vendégszám mégis látványosan indult növekedésnek: 2-3 nap alatt a tavalyi létszám négyötödére javult fel – mondja Tóth Tamás.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló