Egészség

Na ne, a csirkehús növelné a rák kialakulásának kockázatát?

  • Szerző:Erzsi
  • 2019.09.09 | 15:48

Brit tudósok bukkantak egy nehezen hihető összefüggésre.

Kapcsolat lehet a csirkehús fogyasztása és a daganatos betegségek kialakulása között: állítja egy friss brit tanulmány.

Az Oxfordi Egyetem kutatói közel félmillió szigetországi alany fogyasztási szokásainak jártak utána, és azt találták, hogy a vizsgálat öt éve alatt a 475.488 válaszadó közül 23 ezren lettek rákosak.

A 37-73 év közti csoportban a bőrön jelentkező, melanoma malignum nevű rosszindulatú daganat, a prosztatarák és a nyirokrendszert érintő a non-Hodgkin limfóma esetei szaporodtak meg. Az ausztrálok szerint ebből még nem lehet messzemenő következtetést levonni a csirkehús ártalmasságára vonatkozóan. Penny Adams doktornő úgy véli, hogy

Ennyi erővel a légzés is halált okoz: mindenki oxigént visz be, aki aztán kimúlik. De megtudtuk volna azt is, ha a pipihús mellett lecsúszott egy kis alkohol is? Hiányzik a mechanizmus leírása, amiért a csirke volna a tumorok kialakulásában a ludas.

A brit tudósok maguk is elismerik a dolgozat felületességét, és emiatt további kutatásokat is terveznek lefolytatni.

A vörös húsnál az jött ki, hogy előmozdíthatja a bél, a mell- és a prosztatarák burjánzását, amire eddig még egyetlen tanulmány sem szolgáltatott stabil bizonyítékot, figyelmeztet a 9news.com.au.

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló