Tudomány

Új módszert találtak a rák legyőzésére

  • Szerző:nuus
  • 2019.04.12 | 14:48

Vajon ez működni fog?

Az immunterápia lényege, hogy stimulánsokat injekcióznak a tumorba, amely hatására az ember saját immunrendszere lesz képes elbánni a daganattal. Nagyjából ugyanezt már megcsinálták a Stanfordon egy éve, akik embereken is tesztelték az injekciót, na meg hallottunk már rákgyilkos nanorobotokról is. Szóval kutatásból nincs hiány, csak az eredmény hiányzik. Talán majd most, a New York-i Mount Sinai kutatói sikerrel járnak.

A kutatásuk már mutatott ígéretes eredményeket olyan pácienseken, akik betegsége eddig minden kezelésnek ellenállt. Jelenleg is tesztelik a módszerüket, ami magából a tumorból csinál rákgyilkost, a vakcina hatására ugyanis az immunsejtek megtámadják a tumort. A problémájuk most ugyanaz, mint a stanfordiaknak volt: a rákos sejtek nagyon hasonlítanak az egészséges sejtekre, így az immunrendszer alapból nem támadja meg, és nem is olyan könnyű rávenni, hogy megtámadja.

Nem ez az első törekvés a rák legyőzésére. A legtöbbször az történik, hogy kitalálnak valami ígéreteset, akár még valami áttörést is, aztán soha többet nem hallunk az egészről. Az majd kiderül, hogy ennek mi lesz a sorsa.

A kutatás.

Címlapkép: Pixabay


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló