Egészség

Mégsem a tesztoszteron felel az erős szexuális vágyakért

  • Szerző:nuus
  • 2019.10.18 | 01:43

Míg korábban azt hittük, hogy a tesztoszteron az, ami intenzívvé teszi a férfiak szexuális életét, a valóságban ez egyáltalán nem biztos, hogy így van.

Egy friss kutatás szerint azok az idősebb férfiak, akik alacsonyabb tesztoszteronszinttel rendelkeznek, és hormonpótló terápiában részesültek, nem tapasztaltak pozitív változást a terápia során. A kutatás során 150 hatvan év fölötti férfi tesztoszteron-kiegészítő terméket kapott, míg a másik 150 főből álló csoport placebót vett magához. A kísérlet kezdetekor a férfiak tesztoszteronszintje valamivel 300 nanogramm per deciliter fölött volt átlagban, ami a normális szint alsó határa.

Három évvel később kiderült, hogy nincs különbség a két csoport szexuális vágyának tekintetében, és ugyanez jellemző az erekciós képességre és az intimitásra való igényre is. Noha a tesztoszteront szedő csoport valamivel elégedettebb volt a közösülés végkimenetelével kapcsolatban, a hatás jelentéktelennek bizonyult, és akár a véletlen számlájára is írható a szakemberek szerint.

Korábban már más tanulmányok is cáfolták a korábbi tévhitet, miszerint a tesztoszteron csökkenése vezet a férfiak potenciájának csökkenéséhez, most pedig egyenesen úgy néz ki, hogy a különféle kiegészítők sem hoznak változást.

Dr. Elizabeth Kavaler, a New York-i Lenox Hill Hospital urológusa – aki a kutatásban nem vett részt – elmondta, hogy azok a férfiak, akiknek természetes tesztoszteronszintje a normális alatt marad, igenis profitálnak a tesztoszteron kiegészítő készítményekből. Ez nagyjából 150-300 nanogramm per deciliter közötti értéket jelent.

Nyitókép: Pixabay


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló