Gasztró

Leragadtál a savanyú uborkánál? Idén nyáron próbáld ki inkább a savanyított banánt!

  • Szerző:nuus
  • 2017.07.07 | 18:43

Bár Magyarországon elég sok dolgot szokás savanyítani, a káposztától a zöld görögdinnyéig, ezen a videón még mi is meglepődtünk!

Itt a nyár, a kamrák mélyéről hamarosan előkerülnek az üres üvegek, hogy a kertek termései befőtt, lekvár vagy éppen savanyúság formájában kerüljenek bennük tartósításra. Magyarországon a savanyításnak nagy hagyományai vannak, a csemege és a kovászos uborka itt is alap, de savanyítunk káposztát, paprikákat, hagymát, karfiolt és zöld dinnyét is többek között, de addig a felismerésig még nem jutott el a magyar társadalom, hogy kimondja: savanyítani lényegében mindent lehet!

Az alábbi videó készítői pontosan ezt mondják, és nem csak mondják, teszik is: a hagyományos ecetes lével tartósítanak uborka mellett banánt, ananászt, sajtot, kávébabot és csirkelábat is. Mert savanyítani tényleg mindent lehet. Csak éppen nem mindent érdemes:

Can You Pickle Anything? | How to Make Everything: Preservatives

HEY FANS! IF YOU LOVE OUR SERIES, CONSIDER NOMINATING US FOR A STREAMY AWARD! https://www.streamys.org/submissions/fan-nominations/ After learning the proper way to make pickles last time, I wanted to up the challenge and push the limits of what you can and can’t pickle, and tried a wide assortment of pickled items from ostrich egg to pigs feet.

Nagyon jó, hogy ez a videó elkészült, így legalább nekünk már nem kell kipróbálnunk, és megmaradhatunk a már jól bevált savanyúságoknál!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló