Gasztró

Leragadtál a savanyú uborkánál? Idén nyáron próbáld ki inkább a savanyított banánt!

  • Szerző:nuus
  • 2017.07.07 | 18:43

Bár Magyarországon elég sok dolgot szokás savanyítani, a káposztától a zöld görögdinnyéig, ezen a videón még mi is meglepődtünk!

Itt a nyár, a kamrák mélyéről hamarosan előkerülnek az üres üvegek, hogy a kertek termései befőtt, lekvár vagy éppen savanyúság formájában kerüljenek bennük tartósításra. Magyarországon a savanyításnak nagy hagyományai vannak, a csemege és a kovászos uborka itt is alap, de savanyítunk káposztát, paprikákat, hagymát, karfiolt és zöld dinnyét is többek között, de addig a felismerésig még nem jutott el a magyar társadalom, hogy kimondja: savanyítani lényegében mindent lehet!

Az alábbi videó készítői pontosan ezt mondják, és nem csak mondják, teszik is: a hagyományos ecetes lével tartósítanak uborka mellett banánt, ananászt, sajtot, kávébabot és csirkelábat is. Mert savanyítani tényleg mindent lehet. Csak éppen nem mindent érdemes:

Nagyon jó, hogy ez a videó elkészült, így legalább nekünk már nem kell kipróbálnunk, és megmaradhatunk a már jól bevált savanyúságoknál!

Hogy tetszett? Regisztrálj, és csak azt kapod, ami igazán érdekel!
Belföld
Külföld
Bulvár
Tech
Tudomány
Lepj meg!

Belépve nem neked kell a hírek után menned!*

*Hiszen a hírfolyamodba viszi a folyamatosan tanuló algoritmusunk Regisztrálok!
Még többet innen:
Nuus
Tetszett a cikk?

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Neked ajánljuk

Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Egészség
Zokniban aludni egészségtelen?
  • szerző:nuus
  • 2017. 11. 12.
A következő cikkek betöltése folyamatban...