Utazás

Ha bulizni akarsz, ezeket a városokat látogasd meg!

  • Szerző:nuus
  • 2017.03.22 | 10:06

Ezekben a városokban a legjobb ugyanis a közösségi élet 2017-ben. Az első helyezett némileg meglepő, de miért is ne!

Utazni mindig van indok, de ha a városnéző nap végén mondjuk ennénk is egy jót? Vagy egy bárban ismerkednénk? Esetleg posztolnánk pár képet az Instára? Ezek az alapvetőnek tűnő, általános vágyak a legjobban az alábbi helyeken teljesülnek, legalábbis az Uproxx szerint.

A Hostel World gyakran megszavaztatja az utazókat, a turistákat és a helyieket is, hogy még gördülékenyebb legyen az utazás, mindenki számára. Az utóbbi időben egyértelművé vált az a tendencia, hogy a közösségi aktivitás egyre fontosabb szerepet játszik a döntésben, merre is vegyük az irányt, ha útra kelünk.

Buli, tolerancia, nyitottság és bizalom.

A győztesnek Göteborgot kihozó kérdőív 39 várost érintett, 26 országból, és 12.188 válaszadó véleményét súlyozta. Fontos szempont volt a történelem és a megközelíthetőség, illetve hogy hogyan lehet bevonódni a közösségi életbe, egy partyn vagy a világhálón keresztül.

A legjobb kapcsolódási pontok erre a tíz városra jellemzőek:

Göteborg, Svédország

A leginkább közösségben gondolkodó település a közvetlen és a virtuális kommunikáció területén is kiugróan teljesített. A tolerancia, a nyitottság, a bizalom és a szórakozás szeretete pedig mind ráadás. Az összes rubrikát beikszelték a tesztet kitöltők, ami csak egy barátságos városnak járhat.

Göteborg / Pixabay
Göteborg / Pixabay

Stockholm, Svédország

Alig egy picivel maradt el a főváros a nyertes helységtől. Itt is befogadó lakosokra és penge közösségi médiára számíthatsz, és persze bulik is akadnak bőven.

Stockholm, az ezüstérmes / Pixabay
Stockholm, az ezüstérmes / Pixabay

Chicago, Egyesült Államok

Közösségi szempontból még New Yorkra is ráver a Szeles Város. A legjobb tengerentúli ételek és italok itt, a house zene fellegvárában vannak.

Chicago / Pixabay
Chicago / Pixabay

Boston, Egyesült Államok

Rengetegen élnek itt közösségi életet, ha enni, inni vagy szórakozni vágynak. Remek az étel kínálat, menő bárokkal vannak tele az utcák, és rengeteg a történelmi vonatkozás is.

Boston / Pixabay
Boston / Pixabay

New York, Egyesült Államok

A Nagy Alma a világ egyik kedvenc úti célja: Brooklyn és Manhattan: kihagyhatatlanok. A Föld minden szegletéből ide zarándokolnak a népek: élni, dolgozni és kikapcsolódni is. Valami újdonságot és különlegességet itt felfedezni, az mindig kiváltságot jelent.

New York / Pixabay
New York / Pixabay

Koppenhága, Dánia

Az itteni éttermek híre messzire eljutott. Fantasztikus a piac is, a közpark, és a legismertebb városnegyed is, ami gyakorlatilag az élvezeteké és a közösségi életé.

Koppenhága / Dánia
Koppenhága / Dánia

Madrid, Spanyolország

Madrid egy nyüzsgő hely: a kávézók és tavernák tömve vannak helyiekkel, legyen bármilyen évszak. Dőzsölésre kiválóan alkalmasak az itteni ételkülönlegességek, és a meglepően olcsó italok. Egy pohár sör ára például 450 forint körül mozog.

Madrid / Pixabay
Madrid / Pixabay

Róma, Olaszország

Ismét egy olyan település, ahová tízmilliók látogatnak el minden évben. Minden sarkon valami különlegességbe lehet botlani. Az Örök Város maga az élő történelem, és a kézműves sörök is emlékezetesek.

Róma / Pixabay
Róma / Pixabay

Hamburg, Németország

Egy igazi bulizós város, és ez a rumot vedelő kalózok ideje óta sem változott. Most rengeteg zenekar és zenei fesztivál várja az ide érkezőket. Az itteniek jó arcok, aktívan partiznak, sok a művész és olcsók a bárok.

Hamburg / Pixabay
Hamburg / Pixabay

Dublin, Írország

A zöld sziget kocsmáit senkinek sem kell bemutatni, az ír zene is a fülünkben cseng, ehhez még csapjuk hozzá az egyre bővülő ételkínálatot is. Ballagj le egy pubba, rendelj egy pintet “abból a feketéből”, és elegyedj beszédbe egy helyi figurával. Ez a start mező Írországban.

Dublin / Pixabay
Dublin / Pixabay

 

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló