Film

Tudod, honnan indul a Solo-mozi története?

  • Szerző:nuus
  • 2018.02.27 | 09:15

Han kapitány előzményfilmjét nem könnyű berakni a helyes kontextusba.

Ha van még olyan egyed a bolygón, aki nem látott egyetlen Star Wars-részt sem, annak úgyis hiába magyaráznánk az űreposz időbeli sorrendjét. A Csillagok Háborúja először elkészült három filmje valójában a 4., 5. és 6. volt, melyek előzményei a későbbi három részben láthatóak. Radásul a Klónok háborúja című animációs tévésorozat is külön ügy, mely kronológiailag a 2. és 3. epizód közé ékelődik be.

A post shared by ella_organa_ (@_reylo.is.life_) on

Aztán Kylo Ren színre lépése még csavart egyet a dolgon: de ez a pöpec grafika – a hivatalos regényváltozat kiadójának jóvoltából – nagyjából áttekinthetővé teszi a világ legnépszerűbb sagáját. A sorban a legeslegelső Terry Brooks könyve, a Star Wars: Episode I. – The Phantom Menace, melyet a II. követ, R.A. Salvatore: Attack of the Clones c. írása formájában. Aztán Christie Golden műve, a Drak Disciple a folytatás, és így tovább…

A post shared by Zay (@zaytheedge) on

Han kapitány filmje akkor hol is jön most a képbe? A Solo: A Star Wars Story, melyre a közelgő mozi épül, a Last Shot című könyv (Han és Lando regénye), illetve a Star Wars: Thrawn (aki a Galaktikus Birodalom gonosz admirálisa) közé esik, melyek megelőzik a Rogue One-t. Így mondhatjuk azt, hogy a legújabb mozi eseményei emberi idő szerint nagyjából 11-14 évvel a New Hope előtt játszódnak.

A Solo regényváltozatáról még nincsen hír, de épp elég spoileres a trailere is. Elérhető viszont a Last Shot, mely szervesen kapcsolódik a filmvásznon kezdődő cselekményhez.

SPOILER!!!

Előzmény: A galaxis egyik legveszélyesebb titka egy rejtélyes átjátszó, mely ismeretlen erővel bír. Aki felderíti, arra mesés jutalom vár. De a hírhedt Ezeréves Sólyom hétpróbás csibészeit nem kell félteni: nem egyszer próbálják a díjat megcsípni. Lando Calrissian és az L3-37-es droid, majd az ifjú titán, Han Solo, és másodpilótája, Csubakka is tűzközelbe kerül. De az eszköz készítője, egy fürge bűnöző, Fyzen Gor, nem szeret osztozkodni, ráadásul haragtartó típus…

Most: Tíz év telt el azóta, hogy a közben lázadó hőssé lett Solo legutóbb összetűzésbe keveredett Gorral. Egy sikeres, Birodalom elleni zendülés után a kapitány egybekel az alderaani hercegnővel, és már épp el is feledkezik az őrült feltalálóról. De egy éjjel Lando betoppan békés otthonába, aki épp Fyzen bérgyilkosai elől menekül. Ha Han nem segít, nemcsak a barátja, de egész Cloud City sorsa veszélybe kerül.

Egy új segédpilótával, plusz egy nővel, aki Lando életében fog fontos szerepet játszani, és Han elmaradhatatlan bundás cimborájával űrhajóra szállnak, hogy megakadályozzák Gort, aki egy újabb kütyüvel formálná át az általuk ismert galaxist.

A trailerből az ewok-aprítás szerencsére kimaradt, de a május 25-én érkező moziban számíthatunk ilyesmire is, ami a maci- illetve porg-rajongóknak okozhat pár kellemetlen pillanatot, az Uproxx szerint.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.