Film

Rian Johnson merészet húzott, amikor Kylo Ren imidzsébe belenyúlt – vigyázat, SPOILER!

  • Szerző:nuus
  • 2017.12.27 | 10:33

Pedig már minden kisgyerek Vader unokájának öltözött halloweenkor.

Rengeteg várakozás előzte meg, illetve kritika is illette már a december közepétől látható Utolsó jediket, kezdve a karakterek fejlődésétől a cselekmény szövésén át egészen addig, hogy sokan a Star Wars sajátjuktól eltérő megközelítését nehezményezték.

“But I’m nothing without this mask. If you are nothing without this mask, then you shouldn’t have it.” Kylo probably at some point before TLJ #starwars #darthvader #anakinskywalker #kyloren Credit @theblerdvision

A post shared by STAR WARS (@skcwalker) on

Kiderült, hogy a rendező legnagyobb félelme a bemutató előtt mégis az volt, hogy Kylo Ren mostani ábrázolása mennyire fogja kiütni a biztosítékot.

Kiderült, hogy a rendező legnagyobb félelme a bemutató előtt mégis az volt, hogy Kylo Ren mostani ábrázolása mennyire fogja kiütni a biztosítékot.

Innentől SPOILER következik! Ugyanis Rian Johnson egy fontos változtatást kockáztatott meg: miután Snoke a tróntermében nevetségessé tette Kylot, a lobbanékony srác a liftbe szállva már azon vívódott, hogy átáll lázadónak. Ekkor az Ébredő erőben már jól bevezetett maszkját a falhoz verve ripityára töri. A történet szempontjából ez a tette egyértelműen megállja a helyét, viszont minden marketinges a fénykardjába dőlhetett ennek láttán.

Kylo teljes dizájnját érintette ez a lépés, a maszkjának elvesztése. Beijedtem, mi kerekedik majd ki ebből, ugyanis mikor már nagyban készítettük a nyolcadik részt, akkor mutatták be az előzőt, melynek nyomán minden kisgyerek Kylo Ren-maszkban rohangált halloweenkor. Gyakorlatilag a sisakkal adták el a filmet, és nekem is tetszett ez a maszk.

Ezen kívül Rey különös jelenetei Kyloval is felborzolták a kedélyeket. A maszk elpusztítása tette lehetővé, hogy a nem szokványos kapcsolat köztük létrejöhessen.

Feltett szándékunk volt, hogy a film során jobban feltárhassuk a fiú belső világát. Rey számára így lehetett egyértelmű, hogy jóval több van Kyloban, mint ahogyan azt a lány addig gondolta. Adam Driver az egyik kedvenc színészem. Hogy kiiktattuk a maszkot, azt tettük lehetővé, hogy a szemébe nézhessünk – ez fontos tényező volt, amikor elhatároztuk, mi is történjen.

Abból a szempontból is jó döntés volt, ahogyan a nyolcadik rész kapcsolódik az előzőekhez. Ebben az epizódban sok régi dolog semmisül meg vagy tűnik el, megágyazva az új karaktereknek, akik átvették a stafétát a nagy elődöktől. Kemény dió, de minderre Kylo tette üti rá a pecsétet.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
Már fizetni kell a Google Chromért is
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.