Film

Ez szép volt: az Ocean’s 8 vitte a prímet az amerikai mozikasszáknál

  • Szerző:nuus
  • 2018.06.11 | 13:13

A Jurassic Park sem ment ennyire nagyot a hétvégén, mint Bullockék.

A független horror Örökség a tengerentúlon a maga 13 millió dolláros debütjével elég jónak számít, és a Jodie Foster-féle Hotel Artemis sem ment rosszul (3,2M, ami a 8. helyhez volt elég). A világranglista tetején pedig még éppen az új Jurassic Park (151M) terpeszkedik, de nagyon jönnek fel a csajok is.

A betörős franchise, melynek 11 év szünet után most a női verziója került a mozikba, is szépen kaszált Amerikában: 41,5 millió dollárt hozott a házi pénztárakba. Ehhez jön még az Ocean’s 8 nemzetközi sikere (12,2M), így összesen 53,7 millió dollárnál állt meg a számláló.

These 8 steal the show. #Oceans8 is NOW PLAYING! Get tickets: link on page

A post shared by Ocean’s 8 (@oceans8movie) on

A genderre épülő spin-off és remake-mozik számára nagy győzelem ez, a Ghostbusters tetemes költségvetésű, női változatának két évvel ezelőtti, súlyos buktája után (ami nyitáskor hiába hozott 46 milliót).

A Warner Bros. és a Village Roadshow nem spórolt a hírességekkel: Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Mindy Kaling, Sarah Paulson, Awkwafina, Rihanna és Helena Bonham Carter parádézik tolvajként; és nézettségét tekintve a mozi máris ott liheg a méregdrága Ready Player One nyomában.

Jeff Goldstein, terjesztési vezető szerint

A célközönségnek – hölgyek – alig jut passzoló műsor.

Most megkapták, ami a számokból is egyértelmű: a nézők 70 százalékát hölgyek tették ki, és szintén 70 százalékuk volt 25 év feletti. Fehér bőrűek 56, míg latinok 17 százalékban, az afroamerikaiak pedig 13 százalékban voltak jelen a vetítéseken. Minden Ocean’s-film közül ez utóbbi nyitott a legjobban, még az inflációt is belekalkulálva: a Twelve jutott a második legmagasabbra (39,3M).

via GIPHY

A sztori szerint az eredeti trilógiából ismert Danny Ocean (George Clooney) testvére, Debbie (Bullock) most szabadul a börtönből, és csupa nőkből álló csapatot szervez, hogy gyémántokat tulajdonítsanak el a MET Gáláról.

A film a Star Wars: Solo-tól vette át a vezetést, mely eddig Amerika-szerte 176,1 milliót kaszált. A harmadik helyet a Deadpool 2 csípte meg (USA: 278,7M, összesen: 655,3M).

A Jurassic World nem tudta behozni a Solo előnyét sem, pedig nagy meccs bontakozott ki: 151,1 milliót ért világszerte Chris Pratték újrázása. Ebben még nincsen benne a kínai piac, ahová a következő hétvégén veszik be magukat a raptorok, említi meg a Hollywood Reporter.

Talk the talk, walk the walk. #Oceans8 is NOW PLAYING! Get tickets: link on page

A post shared by Ocean’s 8 (@oceans8movie) on


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló