Film

Alakul a tévés Gyűrűk Ura, Simon Tolkien és Peter Jackson is a stábban?

  • Szerző:nuus
  • 2018.06.13 | 08:59

A híres író unokája is a kreatívok közt, és a legendás rendezőről sem kell lemondanunk.

Az Amazon tévés szolgáltatásának nagy durranásáról mostanában sok mindent hallottunk. A tervezett történet – Aragorn előélete – mellett még Peter Jackson bevonása a folyamatokba is szóba került. A múlt héten sajnos még úgy tűnt, hogy az Oscar-díjas mozitrilógia rendezője egyáltalán nem fog részt venni a munkálatokban, mára viszont fordult a kocka.

via GIPHY

Jennifer Salke, az Amazon Studios feje egy friss interjúban árult el pár idevágó, naprakész információt. Maga Jeff Bezos, az anyacég tulajdonosa is személyes ügyének tekinti a Gyűrűk ura-projektet, melynek a szerződéseit elvileg a múlt hónapban véglegesítették. Az Amazon képviselői találkoztak például Simon Tolkiennel, a legendás szerző unokájával is, aki regényíróként jeleskedik.

Társultunk. Az örökösök is részt vesznek a munkában: a stratégiai tervezés, a látvány és a szöveg munkálataiba is beleszólásuk van. Legalább olyan okosak és elszántak, mint ahogyan azt elvárnád tőlük, és ez nagyon jó hír!

Középfölde – és a Megye – határait némileg elhagyja majd a tévés változat, mely véletlenül sem a mozifilmek remake-je lesz. Teljesen új Gyűrűk Urára sem kell számítani, inkább a kettő közt valahol: ismerős lesz, de némileg idegen is. Eredeti, talán ez a jó szó rá.

via GIPHY

Újraforgatni azért sem érdemes, mert Jackson mesterművét felülírni szinte lehetetlen volna. Tárgyalási alapnak is jó, ha nem ezzel kopogtat az Amazon a rendezőzseni ajtaján. Salke szerint még egyáltalán nem lefutott ügy az, hogy az 56 éves új-zélandi direktor kötélnek állna.

Még nagyban tárgyalunk vele. A kérdés már nem az, hogy részt vesz-e a munkában egyáltalán, hanem hogy mennyire vonódik be.

Jackson némileg más képet festett az eddigi megbeszélésekről, de lehet, hogy csak arra utalt, hogy még hivatalosan nem tudtak megegyezni. Mindenesetre a hiteles Amazonos forrás némi reményre ad okot, az Uproxx szerint.

 

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló