Film

Alakul a tévés Gyűrűk Ura, Simon Tolkien és Peter Jackson is a stábban?

  • Szerző:nuus
  • 2018.06.13 | 08:59

A híres író unokája is a kreatívok közt, és a legendás rendezőről sem kell lemondanunk.

Az Amazon tévés szolgáltatásának nagy durranásáról mostanában sok mindent hallottunk. A tervezett történet – Aragorn előélete – mellett még Peter Jackson bevonása a folyamatokba is szóba került. A múlt héten sajnos még úgy tűnt, hogy az Oscar-díjas mozitrilógia rendezője egyáltalán nem fog részt venni a munkálatokban, mára viszont fordult a kocka.

via GIPHY

Jennifer Salke, az Amazon Studios feje egy friss interjúban árult el pár idevágó, naprakész információt. Maga Jeff Bezos, az anyacég tulajdonosa is személyes ügyének tekinti a Gyűrűk ura-projektet, melynek a szerződéseit elvileg a múlt hónapban véglegesítették. Az Amazon képviselői találkoztak például Simon Tolkiennel, a legendás szerző unokájával is, aki regényíróként jeleskedik.

Társultunk. Az örökösök is részt vesznek a munkában: a stratégiai tervezés, a látvány és a szöveg munkálataiba is beleszólásuk van. Legalább olyan okosak és elszántak, mint ahogyan azt elvárnád tőlük, és ez nagyon jó hír!

Középfölde – és a Megye – határait némileg elhagyja majd a tévés változat, mely véletlenül sem a mozifilmek remake-je lesz. Teljesen új Gyűrűk Urára sem kell számítani, inkább a kettő közt valahol: ismerős lesz, de némileg idegen is. Eredeti, talán ez a jó szó rá.

via GIPHY

Újraforgatni azért sem érdemes, mert Jackson mesterművét felülírni szinte lehetetlen volna. Tárgyalási alapnak is jó, ha nem ezzel kopogtat az Amazon a rendezőzseni ajtaján. Salke szerint még egyáltalán nem lefutott ügy az, hogy az 56 éves új-zélandi direktor kötélnek állna.

Még nagyban tárgyalunk vele. A kérdés már nem az, hogy részt vesz-e a munkában egyáltalán, hanem hogy mennyire vonódik be.

Jackson némileg más képet festett az eddigi megbeszélésekről, de lehet, hogy csak arra utalt, hogy még hivatalosan nem tudtak megegyezni. Mindenesetre a hiteles Amazonos forrás némi reményre ad okot, az Uproxx szerint.

 

 

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Hogy tetszett? Regisztrálj, és csak azt kapod, ami igazán érdekel!
Belföld
Külföld
Bulvár
Tech
Tudomány
Lepj meg!

Belépve nem neked kell a hírek után menned!*

*Hiszen a hírfolyamodba viszi a folyamatosan tanuló algoritmusunk Regisztrálok!
Még többet innen:
Uproxx
Tetszett a cikk?

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló