Film

Nem elírás, csak 126 dollárt hozott Kevin Spacey új mozija az első héten

  • Szerző:nuus
  • 2018.08.19 | 10:54

Úgy tűnik Spacey karrierjének tényleg vége.

A Billionaire Boys Club csak tíz moziban indult Amerikában, de így sokkoló az összeg. A Hollywood Reporter számítása szerint ez előadásonként 12,60 dollár, ami kevesebb mint két jegy vásárlása per vetítés, ugyanis a jegyárak átlagban 9,27 dollárba kerülnek. Szóval többnyire egyetlen fizető nézővel futott egy olyam mozi, amiben Spacey mellett Ancel Elgort, Tarot Egerton, Emma Roberts, Jeremy Irvine, Cary Elwes, Judd Nelson és Billie Lourd is játszik.

Amikor a #metoo botrány nyomán kipattantak Spacey zaklatási ügyei, kiírták a House of Cards sorozatból, aminek nemcsak főszereplője volt, de a készítéséből is komoly részt vállalt, és Ridley Scott A világ összes pénze című moziból egyszerűen kivágta Spacey részeit, és Christopher Plummerrel felvette újra.

A Billionaire Boys Club készítői másképpen döntöttek. A a Vertical Entertainment forgalmazója azt írta, sem könnyű, sem érzéketlen döntés nem volt, hogy mégis forgalmazzák a filmet, mert ebben a moziban rengeteg ember munkája van, és remélik, hogy a többi nagyszerű színész munkáját nem hagyják veszni a mozinézők sem. Úgy tűnik ez nem igazán volt jó döntés. A legnagyobb bevétel 45 dollár, a Metro Movies 12 nevű moziban volt Middletowban, Connecticutban, de Kaliforniában például mindössze 16 dollárt hozott.

Tegyük hozzá, eleve félszívvel indult meg a mozi, a forgalmazó azért olyan nagyon nem állt ki mellette, ez is erősíthette a negatív hatást. New Yorkban és Los Angelesben nem is indult vetítés, a 10 helyszín nem a mozis központokban volt, hanem többek között Phoenixben, Miamiban, Sarasotában, Hartfordban. Ez az eredmény azonban kevesebb a semminél, jobban jártak volna, ha eltemetik a produkciót.

A #metoo botrány különösen keményen sújtotta Kevin Spaceyt, mert az ő közönsége nagyon érzékeny a társadalmi témákra. R. Kelly, aki kiskorú lányokat tartott gyakolatilag szexrabszolgaként, ma is ellavíroz, amiről írt a nuus.hu is itt, meg itt, és itt. Kevin Spacey karrierjének viszont úgy tűnik tényleg lőttek.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló