Celeb

R. Kelly új, 19 perces dalában inkább kérkedik, mint gyón, majdnem megsajnáltuk

  • Szerző:nuus
  • 2018.07.24 | 08:50

I Admit címmel, ellentmondásosan reagál a bírálatokra.

A szexuális kicsapongásairól hírhedt R&B-énekes egy 19 perces dallal tesz kísérletet arra, hogy tisztázza magát az őt ért vádak alól. A július 23-án, váratlanul megjelentetett, maratoni hosszúságú szerzemény összességében inkább harcos hangvételű, mint megbánó, címe – I Admit – ellenére.

Igaz, beismer jó néhány dolgot, amit megtett, de inkább hencegés szaga van az egésznek. Hűtlenség, a barátnő legjobb barátnőjének megfektetése, aktusok rajongókkal és rendszeres sztriptízbár-látogatás is szerepel a lajstromban. Odateszi, hogy követett el hibákat, és hogy nem mindent oldott meg makulátlanul, de azzal szépít, hogy közben segített is azoknak, akik hozzá fordultak a zeneipari működése során.

via GIPHY

Persze a dal kavart némi botrányt, főleg a „mindegy, hogyan hívnak” rész hallatán szisszentek fel sokan. Twitteren akadt, aki emlékeztette R Kellyt néhány„névre”:

Pár név: Tiffany Hawkins. Aaliyah. Patrice Jones. Tracy Sampson. Montina Woods. A lány a videón. Liz Martinez. Joy, Azriel, Dominique.

írja Jim DeRogatis.

 

De egy feminista szerzőnél is kiverte a biztosítékot az énekes legújabb megnyilvánulása: Jessica Valenti meglepődött, hogy R. Kelly miért trendingel most a közösségi oldalon:

Nagyon pörög a neve, gondoltam végre letartóztatták – hihetetlen, hogy mennyire naiv vagyok..!

A rajongók még jobban bálványozzák kedvencüket a dal miatt, melyben támadásokat is intéz az énekes: kollágája, John Legend, illetve Wendy Williams műsorvezető és Jim DeRogatis újságíró ellen, akik bírálni merészelték.

Makacsul tagad

Kelly továbbra sem ismeri be, hogy igaz volna mindaz, amikkel az elmúlt két évtizedben vádolták, kezdve a fiatalkorú lányok – köztük Aaliyah – megrontásával, bántalmazással, saját gyártású gyerekpornóval.

Today is the day you’ve been waiting for. ? I ADMIT ? link in bio.

A post shared by R Kelly (@rkelly) on

De most, a #MeToo és #TimesUp idején, mikor feltáró cikkek és dokumentumfilmek készülnek az 51 éves férfi szexkultusz-háreméről, és az érintett nők elszenvedett sérelmeiről, mindennek nagyobb súlya van.

Ez a dal egy vallomás

Kelly azt állítja, 14 éves korában egy családtagja szexuálisan bántalmazta.

Túl riadt voltam, hogy elmondjam, és csak magamat vádoltam emiatt.

Meggyónja, hogy ellógott az iskolából, hazudozott, túl sokat ivott és cigizett, a diszlexiája miatt a könyveket hanyagolnia kellett. Elismeri, hogy fiatalabb és idősebb nőkkel is volt dolga, de szerinte ezt nem kellene pedofíliának hívni.

Est. 1967

A post shared by R Kelly (@rkelly) on

Az „agymosott” és „elrabolt” csajok vádját azzal hárítja, hogy az apa felelőssége volt, hogy odahozta a tulajdon lányát egy koncertre, ahol Kelly szemet vethetett rá.

Ne told az arcomba a lányod, és mondd azt, hogy ez rendben van így.

Sok híresség szándékosan kerüli Kellyt, a fellépéseit is gyakran lemondják, és a Spotify is törölte az előadói közül –  így ez a dal sem kerülhetett fel az oldalra. Az énekes a végtelenségig szabadkozik, szerinte teljesen hamis minden kárhoztatás, amit őt érte, és szimpla karaktergyilkosságnak tartja az ellene folyó kampányt.

Azért menjek börtönbe, mert nincs jó véleményetek rólam? Kövezzetek meg, mutassatok rám ujjal, az egész világ is ellenem jöhet, de engem csak Isten némíthat el.

Happy 4th

A post shared by R Kelly (@rkelly) on

 

A #MuteKelly elnevezésű, online akcióra utal ez utóbbi sorával, de az érvelésével nem valószínű, hogy az ellenzőit meggyőzné. Jodi Omear világosan fogalmaz: az Erőszak, Bántalmazás és Vérfertőzés Nemzeti Hálózat szóvivője élesen elválasztja a törvényeket a véleményektől.

A jog garantálja azt, hogy civilizált társadalomban élhessünk. Ez védi meg a gyerekeinket a ragadozóktól.

idézi a CNN.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló