Film

James Dean új szerepben tér vissza a mozikba, CGI-klónként láthatjuk viszont – kiakadtak a rajongók

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2019.11.08 | 10:18

A legenda CGI-karaktere egy új amerikai háborús filmben fog szerepelni, amelynek másik főszereplője egy katonai kutya.

Bár már 65 éve meghalt, mégis új szerepben tér vissza a filmvászonra a sármos amerikai színészlegenda. Az autóbalesetben 24 évesen meghalt színészt digitálisan élesztik fel, a Finding Jack című film lesz a legenda “negyedik filmje”. A James Dean-rajongóknak nem nagyon tetszik az ötlet.

via GIPHY

James Dean családja beleegyezett, hogy a néhai színész CGI-technológiával létrehozott karaktere szerepeljen egy készülő amerikai filmben, amely a vietnami háborúról fog szólni.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Cinematic Source™ (@cinematicsource) által megosztott bejegyzés,


Az egy kutya főszereplésével készülő Finding Jack című vietnami háborús film produkciós előkészületei már novemberben elkezdődnek. A 24 évesen, 65 éve elhunyt színész szerepeltetésének jogait a Magic City Films szerezte meg.
A portál szerint a CGI-klón szereplésének bejelentése jókora vihart okozott a Twitteren, a hírt kommentálók zömmel elítélően nyilatkoztak.

Biztos vagyok benne, hogy Deant is kirázná a hideg. Ez őrültség. Talán szerezzünk egy számítógépet, amely fest nekünk egy új Picassót. Vagy ír egy rakás új John Lennon-számot. Ez az érzéketlenség szégyenletes

– fogalmazott bejegyzésében Chris Evans színész.

Julie Ann Emery televíziós színész szerint a CGI-karakter nem James Dean lesz. “Csak az arcát használják egy motion capture-alakításhoz, és egy ‘névtelen’ színész hangját. Érdekelne, hogy hogyan szerepel majd a stáblistán, hogyan fizetik meg az igazi színészeket. Ez a társaság nagyon keveset tud a színészetről” – írta a mikroblogportálon.

A Finding Jack rendezője Anton Ernst és Tati Golykh lesz a Magic Citytől. A film Gareth Crocker azonos című, 2011-ben megjelent regényén alapul. A forgatókönyvet Mari Sova írta.
Dean CGI-klónja a főhős, Rogan szerepét kapta. Ernst elmondta, hogy sokáig kutattak olyan színész után, aki el tudná játszani, de végül úgy döntöttek, hogy ezt a rendkívül összetett karaktert csak Deanre bízhatják.

via GIPHY
Az évtizedek óta halott színész valósághű mását a kanadai Image Engine és a dél-afrikai MOI Worldwide vizuáliseffekt-cégek (VFX) alkotják meg a filmhez. A további szereposztást még nem hozták nyilvánosságra, a producerek azonban elárulták, hogy Diane Warren már szerzett egy új számot a filmhez.
Ernst azt is közölte, hogy James Dean családja úgy tekint a készülő produkcióra, mint a színész negyedik filmjére, amelyet már nem sikerült elkészítenie.

Nem okozunk csalódást a rajongóinak

– ígérte a rendező-producer.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

James Dean (@jamesdean) által megosztott bejegyzés,


Dean végzetes autóbalesete előtt mindössze három filmben játszott: a Haragban a világgal, az Édentől keletre és az Óriás című produkciókban. Az utóbbi kettőért Oscar-díjra jelölték, ám az Óriás bemutatója előtt, 1955-ben elhunyt, amikor sportkocsijával karambolozott az országúton, miközben épp egy autóversenyre ment.

A film egyik főszereplője egy katonai kutya

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jordan “James Dean” Fos (@authorf418) által megosztott bejegyzés,

Crocker regényének (Finding Jack) hőse azután jelentkezik a hadseregbe, hogy felesége és lánya meghal egy repülőszerencsétlenségben. A vietnami harctéren akar meghalni, de megment egy kutyát, amelyet Jacknek nevez el, és amely az egysége kabalája lesz. A háború után nem engedik, hogy hazavigye a kutyát, ezért dezertál vele, és megpróbál átjutni Thaiföldre.

A film azon a valós tényen alapul, hogy

a vietnami háború végén több mint tízezer katonai kutyát hagytak ott a katonai egységek.

A Finding Jack premierjét 2020-ban a háborús veteránok napjára tervezik.

Forrás: MTI

Címlapkép: Instagram


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló