Film

Néznél vintage izompacsirtákat?

  • Szerző:nuus
  • 2016.12.04 | 15:00

40 éve jelent meg az első Rocky film, retro(szexuális) montázzsal emlékezünk.

December 3-án történt, pont négy évtizeddel ezelőtt, hogy Sylvester Stallone neve örökre összeforrott a filmbeli bokszolóéval, akinek hat részt is szentelt. Ezekből készült egy ünnepi összeállítással az Uproxx.

Kezdjük is egyből az orosz ellenfelet démonizáló Rocky IV. egy téli jelenetével, melyben az olasz csődör (azaz Sly) havas tájon, paripák közt fut, és még szánt is húz, miközben vintage szintipop szól:

A Rocky III. kiemelt részletében a funkys főtéma szól, nem pedig az Eye of the Tiger című track; ez a tengerparti térdzoknis, forrónadrágos nagy futások ideje. Csillogó, hullámzó izmok mindenütt, baráti férfiöleléssel megkoronázva:

A Rocky II.-ben félkezes fekvőtámaszt villant friss apává vált hősünk, illetve vastelepen is acélozza izmait. De láthatunk hajpántos ugrálókötelezést is, lifegő aranykereszt medállal. Converse cipőben ad elő Toldi Milkóst, amikor épp nem csirkefogót játszik, és valaki azt is kiszámolta, hogy egy maratonnál is többet fut Philadelphia utcáin:

A Rocky Balboa már egy kicsit megfáradt sportolót mutat, a film inkább a harccal kapcsolatos nagy mondásai miatt érdekes. Lóerő, gyorsaság, és olyan ütések, melyek „egy gyorsvonat csókjával” érnek fel.

“A” Rocky, az igazi klasszikus. Tapsos fekvőtámasz, pszichedelikusan elnyújtott gitáros főtéma, epikus kórussal, kikötői futás és győzelmi lépcsőmászás, a panorámás művészeti múzeumhoz. Egyszerűen korszakos, és kész:

A Batman-es pólóban látható fiát is bevonó Rocky V. már egy újabb éra, a ’90-es évek terméke. De azért a rituális lépcsőmászás is itt megvan.

Az Eye of the Tiger motívumot már csak nyomokban tartalmazó dal (a hip-hop előadó Joey B Ellis-től a Go for it) 1990-ből való, ami a maga módján szintén régiség:

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló