Film

A Joker, Az ír és a Házassági történet is az év filmjei között szerepel az AFI listáján

  • Szerző:nuus
  • 2019.12.05 | 12:48

A tévéműsorok közül a Csernobil és a Trónok harca is díjazott lett.

A Joker, Az ír és a Házassági történet is az év legjobb filmjei között szerepel az Amerikai Filmintézet (AFI) idei tízes toplistáján. A tévéműsorok közül a Csernobil és a Trónok harca is díjazott lett.

Az Amerikai Filmintézet szerdán hirdette ki az idei nyerteseket. A szervezet filmes és televíziós kategóriában választotta ki az idén bemutatott produkciókból tízes toplistáit. A listákon szereplő filmek és televíziós műsorok között azonban szokásához híven nem állított fel rangsort. A The Hollywood Reporterben ismertetett díjazottak a filmes mezőnyben: az 1917, a The Farewell, Az ír, a Jojo Rabbit, a Joker, a Tőrbe ejtve, a Kisasszonyok, a Házassági történet, a Volt egyszer egy Hollywood és a Richard Jewell.

A tévés mezőnyből az AFI a Csernobil, A korona, a Fosse/Verdon, a Trónok harca, a Póz, az Utódlás, a Hihetelen, Az alelnök, a Watchmen és a When They See Us című sorozatokat díjazta. A testület különdíjban részesítette az Élősködők című dél-koreai filmet és Phoebe Waller-Bridge sorozatát, a Fleabaget, amelyek nem kerülhettek a toplistára, mivel nem amerikai produkciók.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Időjárás
Napsütés és zuhé várható
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 28.