Külföld

Született egy jegesmedve Nagy-Britanniában, ami itt 25 éve nem fordult elő

  • Szerző:nuus
  • 2018.03.08 | 11:12

Áprilistól láthatja élőben a nagyközönség a jegesmacibocsot, aki a skót Királyi Zoológiai Társaság Highland Wildlife Parkjában jött a világra Victoria és Arktos medvék gyermekeként.

Az új jövevényt, akinek még neve nincs, a következő hónapban láthatja a nagyközönség, addig zárva van az anyja háza, csak a gondozók és állatorvosok léphetnek oda be. Victoria, az anya a rostocki állatkertben született 1996-ban és egy dán kitérővel, 2015 márciusában érkezett a Highland Wildlife Parkba. Az apja Arktos már korábban, 2012 áprilisában megérkezett, ő egyébként a bécsi állatkertben született 2008-ban.

A kölyök a karácsony előtti héten született, de biztosat a bocsról, hogy egyáltalán mennyi született, egy vagy kettő, csak a múlt héten tudták meg az állatkert dolgozói. Una Richardson, aki a jegesmedvékért felel, bement Victoria házába, hogy friss vizet vigyen neki és ellenőrizze, minden rendben van-e, amikor egy bolyhos kis fehér maci bújt elő az anyja mögül. A kölyök és az anyja is szemmel láthatóan egészségesek és rendben vannak. Az alábbi, első képet a Channel 4 tévécsatorna készítette a bocsról és az anyjáról, ugyanis engedélyt kaptak arra, hogy egy rövidebb anyagot készítsenek az új jövevényről.

BBC Newsbeat (@bbcnewsbeat) által megosztott bejegyzés,


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló