Külföld

Rejtett kamerás felvételen, ahogy Észak-Korea droggal és fegyverekkel seftel

  • Szerző:nuus
  • 2021.03.30 | 16:48

Döbbenetes felvételeket indított világkörüli útjára a 60 Minutes Australia, miután két nyugat-európai férfi éveket töltött azzal, hogy a koreai baráti társaság vezetősége bizalmukba fogadja őket.

Elmulatták a büdzsét

Made in DPRK: van sok metamfetamin, és persze bombák…

A Korean Friendship Association (KFA) elnöke egy katalán férfi, Alejandro Cao de Benos, akiről korábban mi is írtunk. A 39 éves katalán arisztokrata a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság kormányának egyetlen nem helyi születésű tagja. Kevesen tudják, de Alejandro nem csupán a külföldiek felé közvetített propagandáért és az elég jól jövedelmező észak-koreai turizmus építéséért felelős, hanem ennél sokkal fontosabb feladata van: ő az, aki illegális üzleti tranzakciókat hajt végre a nyugattal, hogy a szankciókkal sújtott, teljesen elszegényedett rezsimet mozgópénzhez juttassa.

A rejtett kamerás felvételeken, amelyeket a 12. perctől láthatunk, Alejandro titkos bunkerben mutat katalógusokat, amelyben elképesztő fegyverek, tankok, bombák szerepelnek. Említést tesz továbbá a metamafetaminról is, amit nagy tételben is képesek gyártani és szállítani. Aztán megfagy a levegő, amikor előveszi a poloskadetektort, de szerencsére a rejtett kamera nem tűnik fel neki. Az újságírók megjegyzik, hogy az észak-koreai kormány ezzel az eszközzel tárgyalhat terroristákkal is, akik örömmel fogadják a kínálkozó üzleti lehetőségeket.

Alejandro rejtett kamerán, üzlet közben

Nem titok, Kim Dzsongun valóban likviditási problémákkal küzd

Mikor az Észak-Korea és a világ között ingázó Alejandro Cao de Benos-t felelősségre vonja az ausztrál média képviseletében Tom Steinfort újságíró, a férfi bevallja: a rezsimnek valóban likviditása problémái vannak, de hozzáteszi, hogy azért “megtalálják a módját annak”, hogy költségeiket fedezzék. Állítja: nem ő bukott le, hanem Kim Dzsongun állított csapdát a nyugati kémeknek. A cél az volt, hogy bemutassák és palira vegyék a kémeket, mondja.

“Ez igazából nem a mi lebukásunk, hanem a kémeké. Azt hiszik, volt egy tervük, mi? Nos, hát nekünk is volt, csak nekünk előbb, mint nekik. Mindenről tudunk. Köszönöm szépen a beszélgetést, viszontlátásra” – zárta a meglehetősen fura interjút Alejandro, Kim Dzsongun nyugati jobbkeze.   A rejtett kamerás felvételek ugyanakkor beszédesek.

Otto Warmbier koncepciós pere nukleáris kísérleteket rejtegető hadművelet része

Az Észak-Koreában zajló titkos üzletek leleplezésének folyamata akkor kezdődött, amikor Otto Warmbier fiatal amerikai turistát 15 évre koncentrációs táborba küldte a rezsim azért, mert a szilveszteri buli hevében letépett egy Kedves Vezért ábrázoló propagandaposztert, hogy hazavigye azt. A biztonsági kamera felvételén január 1. 01:52 szerepel, dacára annak, hogy Otto utastársai állítják: 3 óra előtt egészen biztosan nem tértek vissza a hotelbe, így a felvételen szereplő csuklyás alak biztosan nem lehet Otto. Akárhogy is, a fiatal fiú összetört vallomása után még másfél évet töltött Észak-Koreában, ahol úgy megverték, hogy súlyos agysérülésekkel, vakon, süketen és kómában térhetett csak haza Amerikába, miután az észak-koreai kormány őt végül kiadta.

Az észak-koreai kormány tagadja Otto Warmbier halálra verését

Sokan úgy vélik, minden jel abba az irányba mutat, hogy Otto Warmbier koncepciós per áldozata, valójában semmit sem követett el (nem mintha egy poszter ellopása halálos bűn lenne), és ügyét pusztán arra használta fel a Kim Dzsongun-rezsim, hogy elvonja a figyelmet a napokon belül bekövetkező új rakétakísérletekről és a nukleáris fegyverkezésről. “Otto emberi pajzs volt annak érdekében, hogy az USA meghunyászkodjon, és ne emeljen szót a nukleáris kísérletek ellen” – állítja a fiú édesapja, Fred Warmbier, aki azóta feleségével, Cindyvel karöltve azon dolgozik minden erejével, hogy az észak-koreai rezsimet megbuktassa.

Úgy tűnik, a rezsim most óriási bajban van, hiszen már jómódú(nak hitt) nyugati turistáknak is ajánlanak fegyvert és drogokat, hogy egy kis mozgótőkéhez jussanak.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló