Külföld

India 2022-re kivonja a használatból az egyszer használatos műanyagokat

  • Szerző:nuus
  • 2018.06.06 | 12:52

Narendra Modi miniszterelnök ezen kívül határozott lépéseket tenne a tengeri szemét ellen is.

(kép: AFP PHOTO / NARINDER NANU)

India a világ egyik leggyorsabban növekvő gazdasága és egyben második legnépesebb országa is, 1,3 milliárd ember mindennapi élete viszont jelentősen megterheli a környezetet, úgyhogy a dél-ázsiai szubkontinens egyben a világ egyik legszennyezettebb helye is. Az utóbbi pár hónapban több ország is bejelentett, hogy határozott lépéseket tesz a környezetszennyezés, és főként a műanyagok természetbe kerülése ellen, hozzájuk pedig most elég erős vállalásokkal csatlakozik India:

Narendra Modi miniszterelnök bejelentette, hogy az ország betilt és 2022-ig kivon a forgalomból minden egyszer használatos műanyagot. Nem csak a szívószálakat, nem csak a műanyag evőeszközöket, hanem mindent.

Ezzel együtt lépéseket tesznek a tengeri szemét mértékének drasztikus csökkentésére is. A hatalmas országnak 7500 kilométeres tengerpartja van, úgyhogy a rengeteg szemetük jelentős része jó eséllyel az Indiai-óceánban végzi. India számára azért lett égetően fontos a hulladékhelyzet kezelése, mert az ország lakosságának nagy része szegényes életkörülmények között él, őket pedig ha lehet, még jobban sújtja a környezetszennyezés. Az emberek lényegében megfulladnak a saját szemetükben, a rossz levegővel és a szennyezett ivóvízzel magukat mérgezik meg.

(kép: AFP PHOTO / CHANDAN KHANNA)

Az pedig külön ciki, hogy olyan történelmi helyszínek, mint például a Taj Mahal, szintén szeméttel vannak körülvéve. Erre külön kitér a mostani környezetvédelmi stratégia, szintén 2020-ig kereken 100 műemlék teljes megtisztítását tervezik az indiaiak.

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Hogy tetszett? Regisztrálj, és csak azt kapod, ami igazán érdekel!
Belföld
Külföld
Bulvár
Tech
Tudomány
Lepj meg!

Belépve nem neked kell a hírek után menned!*

*Hiszen a hírfolyamodba viszi a folyamatosan tanuló algoritmusunk Regisztrálok!
Még többet innen:
Nuus
Tetszett a cikk?

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló