Külföld

49 napig volt a nyílt tengeren egy elszabadult halászkunyhóban, de szerencsésen túlélte a kalandot

  • Szerző:nuus
  • 2018.09.24 | 14:52

És szerencsésen túlélte a kalandot. Pedig az alábbi videóból jól látszik a mentés, hogy szegény 19 éves fiatalember már szinte alig él. Utolsó erejével még úgy-ahogy felmászott az őt megmentő hajóra, aztán viszont összecsuklott. Valószínűleg újjászületett.

A fiú egy halászfaluban él Indonéziában, ahol a halászat egy egészen speciális formáját használják. A parttól nagyjából 100 km-re egy terjedelmes, hálókból és bójákból álló csapdarendszert állítanak fel, és ehhez kapcsolódik egy úszó halászkunyhó, a rompong, ami egy csónak meg egy kalyiba szerelemgyereke. A partról egy héten egyszer érkezik hajó, ami egyfelől begyűjti a halakat, másfelől felszerelést meg élelmiszert visz a rompongon dolgozónak, aki ebben az esetben egy 19 éves srác volt, aki már három éve dolgozott így. Hozzá volt szokva ahhoz, hogy egyedül van a nyílt tengeren. Azonban jött egy vihar, és a rompong elszabadult, a srác pedig 19 napon át hánykolódott a nyílt vízen, egészen Japánig jutott, ott szedték őt össze.

Hogy életben maradt, némiképp a csoda műve, ugyanis mindössze pár napra elegendő élelme és vize volt. Ám a romponghoz tartozó felszereléssel tudott halászni, a tengervizet pedig átszűrte a saját ruháján. Vagyis ha szűkösen is, de volt mit ennie és innia. Ennek ellenére már az öngyilkosság is az eszébe jutott, amikor a sokadik hajó ment el a közelében úgy, hogy az még csak észre sem vette az elsodródott rompongot. A 49. napon azonban rákacsintott végre a szerencse, és egy nagyob hajó felszedte a pórul járt, ifjú halászt, akit Japánba szállítottak, majd onnan repülővel küldték haza, miután felerősödött és jobban lett.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Időjárás
Napsütés és zuhé várható
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 28.