Külföld

Tombol a Matthew-hurrikán

  • Szerző:nuus
  • 2016.10.06 | 12:56

A veszély miatt kétmillió embernek bármelyik pillanatban el kell hagynia az otthonát a Bahamák és Florida környékén; legutóbb ekkora veszély a 2012-es Sandy miatt volt. Mindeki arra vár, hogy merre indul meg a forgószél, ami az egyik műholdképen ráadásul egy vigyorgó koponyát formázott.

hurrikangettyimages-612175132
Handout/Getty Imagesfotó: Handout/Getty Images

 

A tájképposztereken látott napsütötte, pálmás, homokos fövenyek néha rémálommá is változhatnak, ahonnan menekülni kell, de azonnal. Az ok általában a legpusztítóbb forgószél, a hurrikán, most a Matthew névre hallgató forgószél rombolt a karib-térségben, és indul az USA felé. Akár még Dél-Karolina és Georgia is útjába kerülhet a jelenleg a Bahamákon tomboló viharnak, amely eddig már 15 áldozatot szedett.

A CCN szerint az előzetes becslések alapján még nem lehet tudni, hogy Floridánál fogja elérni Amerika partjait, vagy északabbra csap majd le az óránként 185 km-rel száguldó vihar. Barack Obama elnök figyelmeztette a lakosságot, hogy kövessék a híradásokat, az esetleges evakuálási információkért.

Ha a Matthew önmagában nem lenne elég fenyegető, tegnap egy olyan műholdkép is bejárta róla a netet, amelyen a Haiti partjainál elhaladó hurrikán egyenesen úgy néz ki, mintha egy vigyorgó koponya nézne a kamerába.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló