Külföld

Felülnél a Titanic II-re? 2022-ig várnod kell!

  • Szerző:nuus
  • 2018.10.24 | 11:52

Három év és kifut az utángyártott óceánjáró, addig merülni lehet az eredeti roncshoz.

Készül a Titanic II, ami a James Cameron-féle romantikus katasztrófafilmben bemutatott luxushajót kelti ismét életre. Az eredeti óceánjáró sorsát remélhetőleg el fogja kerülni ez a másodpéldány, ugyanis az 1912-ben elsüllyedt hajó annak idején egy alattomos jéghegynek ütközött.

via GIPHY

Az új Titanic Southamptonból New Yorkba megy először, akárcsak elődje, majd Dubaj és New York közt fog közlekedni. Ráadásul spécibb radar és több mentőcsónak is helyet kap a Clive Palmer-féle vízi járművön. Az ausztrál politikus-üzletember álmodta meg még 2012-ben a gigászi projektet:

 

…a kilenc szintes hajón 835 kabin lesz, és 2435 utas fér majd el. Szintén vásárolható jegy az első, a második illetve a harmadik osztályra is. Teljesen úgy fog kinézni a nagy lépcső, ahogyan azt az Oscar-díjas filmben láthattuk, ami méltó főhajtás Cameron nagyszabású mozija felé.

via GIPHY

Egyébként 2016-ban Kína már készített egy saját, hasonló luxushajót, 145 millió dollár értékben, mely a Qiyang-folyón áll. A

katasztrófa-turizmus

bő száz évvel a tragédia után vitorlát bontott: a The Bluefish nevű, „kísérleti hajózási társaság” hirdet Titanic-túrákat a 2019/20-as évadra, ami rossz szájízű húzás lehet sokak számára.

 

Az 1500 emberéletet követelő tragédiából profitálni – visszatetsző, de a cég szerint az utasaik egytől egyig tisztelettudóak. Steve Sims cégvezető úgy véli: a búvárkodás a roncshoz nem illetlenség.

Nyolc-kilenc személyt viszünk mindössze a helyszínre, akik nem vihogó tinik, hogy százezer dollárért szelfizgessenek a hullámsírnál.

idézi a CNN.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.