Külföld

Meglepő, de az amerikai Y-generáció szívesebben élne szocialista vagy fasiszta rendszerben

  • Szerző:nuus
  • 2017.11.06 | 11:37

A 2000 körül született tengerentúliak nem érzik jól magukat a jelen kapitalizmusában.

A Washington Times szerint egy új felmérésből az derült ki, hogy az Államok-beli „mai fiatalok” túlnyomó része bármilyen más berendezkedést előnyösebbnek tartana, mint a kapitalizmust. Döbbenetes, de nemcsak a szocializmust látják élhetőbbnek, hanem még a kommunizmus és a fasiszta rendszer is vonzó számukra.

via GIPHY

A Kommunizmus Áldozatainak Emlékét gondozó alapítvány a szocializmus iránti attitűdöt vizsgálta, és jutott arra, hogy a megkérdezett fiatalok 58 százaléka a fenti három rezsim közül valamelyiket jelölte meg ideálisnak, míg csak 42 százalékuk elégedett a fogyasztói társadalommal.

via GIPHY

A legnépszerűbbnek a szocializmus bizonyult, a maga 44 százalékos preferenciájával, de a két durván elnyomó rendszer is szerzett hét-hét százalékot. Az Alapítvány vezetője, Marion Smith úgy véli, hogy

az Y-generáció kiábrándulni látszik a kapitalizmusból, és még a kommunizmust, vagy a szocializmust is élhetőbbnek gondolja. Ez arra világít rá, mennyire komoly hiányosságokkal küzd a történelem-oktatás Amerikában: a fiatalok nincsenek tisztában a lezajlott népirtásokkal, pusztítással és nyomorral, melyeknek a bolsevik forradalom ágyazott meg.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló