Külföld

Repülőgépkatasztrófa: lehet, hogy a pálmatolvaj rákok falták fel a világhírű kalandornőt?

  • Szerző:nuus
  • 2017.11.14 | 11:18

Amelia Earhart 1937 nyarán zuhant le a repülőgépével.

Amelia Earhart pilóta volt, egy modern gondolkodású nő, a repülés amerikai női úttörője. Először Charles Lindbergh repülte át az Atlanti-óceánt egyedül, 1929-ben, majd pár évvel később jött Earhart, és miután beállította a női repülés sebességi és magassági rekordját, 1932-ben ő is átrepülte, szintén egyedül, a történelem során másodszor az Atlanti-óceánt. Ezek után a hosszú távú repüléssel kezdett foglalkozni, és elhatározta, körberepüli a Földet, de nem azon az útvonalon, amit akkorra már ketten is (Wiley Post és Howard Hughes) megtettek, hanem ő egy hosszabb útvonalat választott. Úgy döntött, utána abbahagyja a hosszú távú repülést. Csakhogy a sors közbeszólt. Earhart és navigátora, Fred Noonan 32 ezer kilomélter megtételét követően, az utazás leghosszabb szakaszához érkeztek. Bár adódtak nyugtalanító technikai problémák, ők mégis az út folytatása mellett döntöttek, de nem kellett volna. A repülőgép lezuhant, a keresés eredménytelen volt, teória pedig több is született. A legismertebb és legvalószínűbb, hogy a lakatlan Nikumaroro szigetére szálltak le, vagy ott zuhantak az óceánba, a sziget közelében.

The Odd Vanishing of Amelia Earhart

What truly happened to the famed aviator? BuzzFeed’s hit docuseries Unsolved True Crime follows conspiracy theory enthusiast Ryan as he deep-dives into the mysteries surrounding the most notorious unsolved crimes in history, in order to convince his dubious friend Shane that sometimes, the evidence isn’t always as it seems. Credits: https://www.buzzfeed.com/bfmp/videos/28532 Check out more awesome videos at BuzzFeedBlue!

Annak idején még egy női csontvázat is találtak a szigeten, amiről azonban később azt állapították meg, hogy mégsem Earhart csontváza. Most azonban új elmélet született. A szigeten rengeteg pálmatolvaj rák él, ráadásul nemrég egy videó is borzolta a kedélyeket róluk a neten, amiről mi is írtunk: egy pálmatolvaj rák megöl egy madarat, majd a társaival együtt megeszik. Valaki meg összerakta ezt a kettőt, és ebből született meg ez az új elmélet: Earhart lezuhant, sebesülten feküdt a földön, és rákok támadtak rá, megölték a pilótanőt, majd szép lassan felfalták a testét. Persze bizonyíték nincs rá, az egész csak teória, amit a realista kutatók konkrétan hülyeségnek is tartanak. Szerintük Earhart gépe egyszerűen belezuhant az óceánba és ott van még mindig, a fenéken.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.