BabaMama

Ashton Kutcher életvédő posztja mellett nehéz szó nélkül elmenni

  • Szerző:nuus
  • 2019.02.01 | 12:18

A színész által közzé tett videó felszította az abortusz körüli indulatokat.

Ashton Kutcher január 25-én egy bevállalós üzenetet tett közzé, mellyel erős indulatokat váltott ki. A színész megosztotta Frank Stephens 2017-es kongresszusi beszédét, melyben a Down-szindrómás paralimpikon arról beszél, hogy egyre több anya kér abortuszt, ha kiderül, hogy a magzatának valamilyen rendellenessége lehet. Ha egy szűrővizsgálat megerősíti a gyanút, akkor már szinte automatikusan hozzák meg ezt a döntést. Stephens szerint inkább a Down-szindróma kutatására volna érdemes többet fordítani.

 

View this post on Instagram

 

Night out with the wife

A post shared by Ashton Kutcher (@aplusk) on

Mila Kunis férje úgy tette ki a videót, hogy hozzáfűzte:

Minden élet értékes.

A bejegyzést több millióan látták Facebookon, és számos megindító hozzászólás, illetve bizonyságtétel is született alatta. Voltak persze olyanok is, akik szidták a kétgyerekes apát, amiért

a nők helyes döntésével szembehelyezkedve

foglalt állást – ami nem más, mint az abortusz, szép megfogalmazásban.

Nem vagyok sem kutató, sem tudós. Ám mindenkinél többet tudok arról, milyen a Down-os élet. Bármit is hallottál eddig erről a szindrómáról, kérlek jusson eszedbe, hogy én is egy ilyen férfi vagyok, és méltónak tartom magam az életre.

kezdi a paralimpikon, aki fájlalja, hogy a Down-kutatás lekerült a napirendről, és a terhesség megszakítás világszerte elfogadottá lett, ha a vizsgálatok kimutatják ezt az anyaméhen belüli elváltozást.

Nekem, aki itt ülök, ezt nagyon nehéz kimondani. Tiszta sor: sokan ezt a ’végső megoldást’ akarják erőltetni, azaz, hogy az olyanok, mint én, ne is létezzenek. Ez a nézet teljességgel előítéletes és elavult is. Bizonyítanom kéne, hogy méltó vagyok az életre?

Aki szerint ez jogos kérés, annak a férfi a biztonság kedvéért összefoglalja: egyfelől ők egy orvosi ajándék a társadalomnak – az Alzheimer-, immunrendszer- és rákkutatás szempontjából. Másrészt tudományos kimutatások igazolják, hogy a Downosok és családjaik minden mérésen átlagon felül teljesítenek, ha a boldogság a kérdés. Mindez egy ilyen öröm-hajhász korban!

 

View this post on Instagram

 

Show your #gameface #beardown #gameday #dontCallItAnUpset #areyoureadyforsomefootball

A post shared by Ashton Kutcher (@aplusk) on

Végül pedig mi vagyunk a kanári madarak a genetikai bányában: egy esélyt mutatunk a világnak, hogy elgondolkodjon mindenki: etikus-e válogatni, hogy ki maradhat életben és ki nem. Válaszokat keressünk inkább, és ne végső megoldást. Ez Amerika! Inkább az Alzheimertől szabaduljunk meg, ne a Down-szindrómától.

zárta felkavaró gondolatait. A dühös abortuszpárti kirohanások sem maradtak el:

Az, hogy erőltessük a nem kívánt terhességek kihordását a nőknek, egy iszonyatos elképzelés. Ha a tesztek után úgy dönt egy anyuka, hogy továbbra is vállalja, és megszüli a sérült gyereket, az dicséretes. Ám nem mindenki alkalmas arra, hogy egy különleges törődést igénylő egyénről gondoskodjon egész élete folyamán. És lehet, hogy nem is AKARJA ezt. Személyes dolog, amihez a kormányzatnak nincs sok köze. Inkább építsenek utakat, irányítsák a légi közlekedést, vagy biztosítsák az élelmet és a gyógyszert ehelyett, ha kérhetem. A méhem köszöni szépen, jól elvan a szabályozásuk nélkül is.

Más szerint a Downos férfi lenyűgöző, ám attól még nem tud meggyőzni arról, hogy egy kismama mindenképp hordjon ki egy „defektes” babát. Mi van, ha nem lesz se türelme, se pénze egy beteg gyerek felneveléséhez?

 

via GIPHY

Egy újabb hang úgy véli, hogy

Persze, hogy joga van a saját életéhez, ám ahhoz már nincs, hogy beleszóljon, mit tegyen egy nő a testével. Ennyi.

Más az örökbeadást is elutasítja:

Nonszensz! Mégis kinek kellene egy problémás csecsemő? Senki sem akar egy rossz genetikájú gyerekkel vesződni.

Voltak azért olyanok is, akik Kutcher mellé álltak:

Kevés híresség áll ki az élet védelmében. Persze célkeresztbe is kerülsz azonnal. Viszont mi is vagyunk egy pár millióan, aki üdvözöljük, hogy minden életet értékesnek tartasz!

via GIPHY

Várandósan tájékoztattak, hogy a lányom Down-szindrómával fog világra jönni, és hogy gondoljam át, hogy talán el kéne vetetnem. Lehordtam a dokit és megtartottam a babát. Ő lett az én 18 éves, gyönyörű angyalom.

írta egy anyuka. Egy másik mama pedig így járt:

Azt mondták, hogy jó eséllyel Downos lesz a fiam. Végig aggódtam a terhességet, majd megszültem egy makkegészséges srácot. A dokik néha tévednek is, és én ugyanúgy szeretném a gyerekemet, akkor is, ha Downos volna!

idézi a Daily Wire.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.