Szépség

A Hamupipőke-diéta rossz, értem?

  • Szerző:nuus
  • 2018.02.28 | 10:42

A Japánból eredő, Cinderella-mánia vírusos gyorsasággal terjed a Twitteren.

Szíved mindegy vágya, hogy ilyen karcsú legyél – de sajnos ez a Hamupipőke-diéta könnyen rémálomba is fordulhat. A meseszereplő alakja által inspirált, legújabb fogyási őrület Japánból indult útjára, és a Twitterezők egy része már be is adta a derekát neki:

Megjelentek az óvatosságra intő hangok is, ugyanis a diéta célja az, hogy a magasságot méterben megadva, szorozzuk meg 18-cal, így jönne ki az ideális testsúly értéke. A testtömegindex ezen számítása jóval az amerikai egészségügyi határérték alatt van, és nemcsak azon a megengedő skálán számít kórosan soványnak.

A dietetikusok máris riadót fújtak: az idealizált mesehős valószínűtlen méretei extrém fogyáshoz vezethetnek.

Ha a testtömegindexedet 18-cal számolod, az életfunkcióidat veszélyezteted!

véli az ausztrál táplálkozási szakértő, Lyndi Cohen.

Hogy elérd ezt a kis súlyt, kockáztatod azt is, hogy letargiát és szélsőséges hangulat ingadozást fogsz miatta tapasztalni. Plusz a testszőrzeted burjánzásnak indul, sápadt és antiszociális leszel, ráadásul a havi vérzésed is elmaradhat. Sőt, bele is lehet halni!

Aki mindenképpen sokat szeretne fogyni, annak orvosi felügyeletet ajánl a szakértő.

Ez az étrend csak egy hajszálnyira van az evészavartól – figyelmeztet a Fox News, de a Twitterezők még nem döbbentek rá, mennyire rizikós bevállalni. Nem ez az első eset, hogy ennek a Disney-hercegnőnek a vonalaira vágyott valaki: 2015-ben Lily James színésznő fogyott csont és bőr szintre, hogy hitelesen játszhassa el a tündérmese főszereplőjét, az élőszereplős változatban.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló