Szépség

6 pofátlanul egyszerű módszer, hogy a borotválkozás utáni puhaság tovább tartson

  • Szerző:nuus
  • 2017.06.01 | 08:03

A borotválkozás kemény dió, de itt a nyár és az egyre rövidebb szoknyák, a rövidnadrágok és a fürdőruhák ideje, úgyhogy most nem igazán lehet napokig halogatni a szőrtelenítést, mint ahogy azt télen megszoktuk.

Fotó: Pixabay / byrev

A forró nyári időjárás érkezése nem feltétlen jelenti azt, hogy többször kell borotválkoznunk, ugyanis néhány egyszerű trükk betartása mellett a puha bőr érzését simán meghosszabbíthatjuk.

1. Radírozz rendszeresen

Hogy a lehető legtöbb apró szőrszálat eltávolíthasd, előtte meg kell szabadulnod az elhalt hámsejtektől. Zuhanyzás közben használj testradírt, ami gyengéden, de hatékonyan frissíti fel a borotválni kívánt területeket, sőt, még a benőtt szőrszálak ellen is kifejezetten hatásos.

2. Időzítsd a borotválkozást a zuhanyzás végére

Előbb tisztítsd meg a bőrödet az esetleges kosztól és olajoktól, radírozz, hogy eltűntesd az elhalt bőrt, aztán ha mindennel megvagy, előkerülhet a borotva. Így egészen a tövekig juthatsz a pengével, ráadásul a meleg víz felpuhítja a szőrszálakat, így könnyebben megszabadulhatsz tőlük.

3. Mindig használj borotvahabot

Vagy akár krémet, gélt, bármit, ami kifejezetten borotválkozáshoz ajánlott. Felesleges lépésnek tűnhet, hiszen eddig a tusfürdő is ugyanúgy hatásosnak tűnt, de össze sem lehet hasonlítani az eredményt, ha egyszer végre kipróbálod. A penge így akadálymentesen siklik majd a felpuhult bőrön és sokkal könnyebben kapja el a szőrszálakat, ergo a végeredmény is sokkal meggyőzőbb lesz.

4. Válassz minőségi borotvát

Nagyon csábító a pár száz forintos, eldobható változat, de itt is lényeges különbségeket fedezhetsz fel, ha végre befektetsz egy tisztességes eszközbe. Próbáld ki azokat a pengéket, amelyeken található egy ápoló szérumot tartalmazó kis csík, ég és föld lesz a két borotva eredménye közötti eltérés.

5. Cseréld gyakran a pengéket

Ennek egészen logikus oka van, ha a borotvád éle elkopott, akkor nem fogja olyan hatékonyan eltávolítani a szőrt, így az egész procedúra felesleges volt, mert nem lesz száz százalékos az eredmény. Honnan tudhatod, hogy itt az ideje váltani? Ha a pengék már nem könnyedén siklanak, hanem kissé akadozva haladnak a bőrödön. Mondanunk sem kell, hogy ez még balesetveszélyes is.

6. Kényeztesd magad ápoló olajokkal

Kókusz-, argán-, vagy akár olívaolaj is segíthet abban, hogy a bőröd varázslatosan puha és hidratált maradjon és természetesen ragyogjon. A legjobb hatás érdekében lefekvés előtt kend be magad, hogy az éjszaka folyamán rendesen beszívódjanak a tápláló anyagok.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.
Tech
Már fizetni kell a Google Chromért is
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.